Marieke Elsinga ziet verzet groeien: ‘Aziaten als curiositeit? Nee!’

Marieke Elsinga ziet de ergernis over het gebruiken van Aziatische mensen als een soort kermisattractie toenemen. Na Tina Nijkamp spreekt nu ook Rob Goossens zijn afkeuring daarover uit.

Rob Goossens en Marieke Elsinga © RTL

Het zorgt voor teleurstelling dat Marieke Elsinga in haar kijkcijferflop Alles is Muziek twee zwaarlijvige Aziatische mannen opvoert om gekke kunstjes uit te halen. Aziatische mensen zijn al ondervertegenwoordigd in de Nederlandse media en áls deze groep al te zien is, dan gaat het vaak om optredens waarbij alle stereotypes worden afgevinkt.

Rob is verbijsterd

Tina Nijkamp vindt dat zowel Marieke als RTL 4 hier ernstig de plank mee misslaan en ze staat niet alleen in haar kritiek. Ook binnen de eigen gelederen klinkt er verbazing.

RTL Boulevard-ster Rob Goossens, zendercollega van Marieke, is verbijsterd. Hij zegt in de BLVD Podcast: “Ik zat me afgelopen zaterdag enorm te verbazen over de twee Japanners die werden ingevlogen, omdat zij geluid konden maken met een ballonnenpomp in hun navel.”

Arigato en ophoepelen

Dit kan anno 2023 écht niet meer, vindt Rob. “Dat is zó stereotype: twee Aziaten die iets geks doen en ook geen Nederlands spreken, dus het is ‘arigato’, ‘arigato’, en dan mogen ze weer ophoepelen.”

Marieke had dit volgens hem moeten aanvoelen. “Dit hebben we toch een beetje achter ons gelaten, dat we Aziaten als een soort van curiositeit een studio binnen duwen en dan ook verder niks normaals laten doen en dan weer naar huis sturen?”

‘Heel gek’

Het verbaast Rob ook dat RTL 4 dit goedkeurt, omdat de zender een ander programma over stereotypes juist heeft gecanceld. “Joling & De Buitenlanders, het programma dat Gerard Joling al had gemaakt, was afbesteld omdat ze het niet van deze tijd vonden, en dat dit dan wél overeind blijft, dat vind ik gek.”

Verslaggever Aran Bade knikt bij het verhaal van Rob. Hij lijkt het helemaal met hem eens. En wat vindt Luuk Ikink ervan? Die zou nooit aan Marieke’s show meedoen: “Nee, nee, nee, nee. Gelijk nee. Ook omdat dat soort programma’s niet voor mij zijn. Niet specifiek dit, maar in het algemeen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Moet Marieke Elsinga stoppen met het opvoeren van deze twee Aziatische mannen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen