Rob Goossens met ruzie weg bij Veronica-gids: ‘What the HELL!’

Rob Goossens is geruisloos vertrokken als columnist van Veronica Superguide. De televisiegids nam het hem kwalijk dat hij ook een column ging schrijven voor een ander blad. “What the hell!

Rob Goossens © RTL

Na nog geen anderhalf jaar is Rob Goossens met ruzie vertrokken als columnist van Veronica Superguide. Het tijdschrift, waar Guido den Aantrekker eindverantwoordelijk voor is, schrok zich namelijk een hoedje toen Rob in februari gepresenteerd werd als de nieuwe columnist van het supermarktblad Ditjes & Datjes.

Rob wekt ergernis

Een week later verscheen Robs laatste column in de Veronica-gids. Hij vertelt in de podcast Can We Just Talk: “In mijn contract stond dat zij mij expliciet toestemming gaven om te werken voor andere opdrachtgevers en toen kwam er op een gegeven moment een andere opdrachtgever bij, een kleintje voor mij en ook geen concurrent.”

Hij vervolgt: “Toen kreeg ik een belletje van: ‘Ja, sorry, maar hier zijn we niet blij mee. Dit had je echt van tevoren moeten zeggen, maar we willen je wel een uitweg bieden. Óf je stopt bij die opdrachtgever óf wij hebben geen werk meer voor jou.’”

‘Dit kan niet’

Raar, vindt Rob. “Op het moment dat we daar wél afspraken over hadden gemaakt, dan had ik uiteraard tegen die nieuwe opdrachtgever gezegd van: ‘Joh, moet je luisteren. Ik ben zo slordig geweest om afspraken met een andere opdrachtgever niet goed te onthouden of niet goed na te leven.’”

Hij vervolgt: “Dan had ik natuurlijk tegen die nieuwe gezegd: ‘Dit kan niet.’ Dan had ik het alsnog vervelend gevonden, maar ik was heel blij met mijn werk voor Veronica Superguide. Ik had een goede relatie met hen, dus dan vind ik dat dat het minste is wat ik kan doen.”

Knoop doorhakken

Dat was nu echter niet aan de orde, aldus Rob. “Als je juist van tevoren afspreekt dat je voor iedereen mag werken en, omdat ik me daar beter bij voel, niet eens voor directe concurrenten ga werken, maar dan tóch ineens zo voor het blok wordt gezet… Ja, daar word ik eigenlijk wel een beetje recalcitrant van.”

Hij vervolgt: “Dat werd dan richting mij weer uitgelegd van: ‘O, dus je kiest voor je nieuwe opdrachtgever?’ Nee, ik kies helemaal niet voor die nieuwe opdrachtgever, ik kon het er prima naast doen, maar jullie laten het lijken of er een situatie is ontstaan waarin dingen niet naast elkaar kunnen bestaan. Dan is het dus aan hen om die knoop door te hakken.”

‘What the hell’

Die knoop is door de Veronica-gids doorgehakt. “In dit geval betekende het dus dat ik van het ene op het andere moment mijn een na grootste opdrachtgever kwijt was.”

Is het definitief over en uit? “Ja, ik heb wel heel duidelijk gemaakt van: ‘Jongens, zo staat het in mijn contract, what the hell!’ Daarna hebben we nog wel een wat beter gesprek gehad, maar er was gewoon geen weg terug.”

Peter R. de Vries

Lange tijd kreeg Rob in dit soort situaties advies van zijn vermoorde oud-Boulevard-collega Peter R. de Vries. “Als er dingen spelen op zakelijk gebied dan vraag ik me nog steeds regelmatig af: wat zou Peter in deze situatie geadviseerd hebben? Dat maakt het voor mij makkelijker om ook moeilijke beslissingen te nemen.”

Hij besluit: “Ik weet zeker dat hij ook enorm trots op mij zou zijn over hoe ik met zo’n situatie bij Veronica Superguide ben omgegaan.”

De Veronica-gids heeft deze week de opvolger van Rob gepresenteerd: Tina Nijkamp.

Podcast

De podcast met Rob:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen