Peter van der Vorst aangevallen: ‘Nog wel de juiste man voor RTL?’

Angela de Jong opent in ’s lands meest bekeken talkshow, Vandaag Inside, de aanval op de grote leider van RTL 4: Peter van der Vorst. “Is hij nog wel de juiste man op de juiste plaats?”

Peter van der Vorst en Angela de Jong © RTL, SBS

RTL 4 wordt de laatste tijd geplaagd door een toenemend aantal kijkcijferflops en stijgende kritiek op de lange uitzendduur van alle programma’s. In de coronatijd besloot de zender om op prime time terug te gaan van twee programma’s naar één lang programma van anderhalf uur. De pandemie ligt inmiddels achter ons, maar die kostenbesparing is nooit teruggedraaid.

Angela valt Peter aan

De kijker haakt door de lange uitzendduur af bij programma’s die vroeger succesvol waren en nieuwe probeersels als Marieke Elsinga’s Alles is Muziek en Leco van Zadelhoffs The Interior Project VIPS zijn megaflops. “Wat zegt dit over Peter van der Vorst?”, vraagt Wilfred Genee zich af in zijn talkshow Vandaag Inside.

Angela de Jong, een van de invloedrijkste mensen in de mediawereld, daarop onomwonden: “Ik begin me ernstig af te vragen of dat de goede man op de goede plek is voor RTL.”

Wilfred: “Zo, dat zijn teksten. Peter kijkt nu, hè? Die zit aantekeningen te maken.”

Angela: “Ja, die zal er niet heel erg van onder de indruk zijn.”

Daar lijken de mannen aan tafel anders over te denken. “Nou… Nou…”, klinkt het in koor.

Enorm teleurgesteld

Angela is enorm teleurgesteld in Peter. “Ik dacht altijd toen hij kwam: hij is een vrij normale jongen, heeft nog een jong kind, zijn broer was vrachtwagenchauffeur geloof ik en zijn vader en moeder wonen gewoon in Brabant, dus het is niet iemand die op vijftigjarige leeftijd plaatjes staat te draaien op een festival, zoals zijn voorganger.”

Ze doelt op Erland Galjaard, de man van Wendy van Dijk. Wilfred: “Haha. Je bent niet zo’n fan van Erland, hè?”

Angela: “Nee, zijn focus lag helemaal niet meer bij RTL, maar bij andere dingen en bij hem dacht je: hij snapt de RTL-kijker. Maar ja…”

‘Dit wil de kijker niet!’

Johan Derksen denkt dat Peter de connectie met de kijkers mogelijk verloren is. “Dat is de kunst bij de commerciële tv: je moet op de stoel van de kijker kunnen gaan zitten. Met de show van dat meisje beledig je de kijker.”

Angela: “Als je een programma met Leco van Zadelhoff maakt over het herstylen van een ruimte, dan moet je denken aan de mensen die thuis op een ingezakte IKEA-bank zitten. En niet beginnen over een stoeltje in een hoek dat een ‘onwijs mooi object is’, dat je volgens de designer écht moet hebben en dat zoveel duizend euro kost. Dat is niet de RTL-kijker.”

Te veel Edson

Johan vindt dat ook onbegrijpelijk. “Wie belt nou dit groepje nobodies om de kamer opnieuw in te richten?”

Angela: “En dan ook weer Edson da Graça die het presenteert, waarvan ik denk: die doet ook echt alles op het moment.”

Ook daar is Wilfred het mee eens: “Ja, die moet opeens alles doen daar, hè?”

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen