Humberto Tan maakt forse promotie: ‘Ik ga Eva Jinek vervangen’

Humberto Tan maakt een forse promotie bij RTL 4. Hij zal in september, als vlak na de zomervakantie het nieuwe tv-seizoen losbarst, te zien zijn op de plek van de zwangere Eva Jinek.

Johnny de Mol en Humberto Tan © SBS 6

Tv-zenders halen aan het begin van september traditiegetrouw alles uit de kast om de kijker te imponeren met een aantrekkelijke programmering vol actualiteit, verse shows en grote sterren. Nederland keert dan weer terug van vakantie, adverteerders worden wakker en het kerstseizoen nadert. Maar dé talkshowdiva van de zender is die maand absent.

Forse promotie

Eva Jinek is namelijk uitgerekend in september, dus zij zal niet bij de opening van het nieuwe tv-seizoen zijn. Nu blijkt niet Beau van Erven Dorens, maar Humberto Tan te zijn gestrikt om dagelijks op zender te gaan in deze belangrijke televisiemaand. Het is voor het eerst in zes jaar dat hij met een dagelijkse show het tv-seizoen mag openen.

Na het debacle van RTL Late Night is Humberto voornamelijk te zien geweest in het laagseizoen en in de weekends en daarmee was hij toch een beetje de tweede viool. Dat hij nu na de zomer dagelijks te zien zal zijn is een forse promotie. Maar het zou natuurlijk ook een voorteken kunnen zijn in het licht van de speculaties over Eva’s contractverlenging.

‘Ga je het missen?

Humberto maakte het nieuws gisterenavond bekend in HLF8, waar hij bij Johnny de Mol aan tafel zat. De gastheer vroeg hem naar het einde van de zaterdagse editie van zijn weekendtalkshow en of hij dat gaat missen. “Nee, ik ga het zeker niet missen, want ik ga nog gewoon door”, antwoordt de presentator.

Johnny: “Maar jouw zaterdagavond gaat eruit.”

Humberto: “Die gaat eruit, ja, maar die zaterdagavond komt wel ergens anders weer terug hoor.”

Johnny: “Maar luister nou. Ik weet het niet hoor: 780 duizend, 750 duizend. Ik heb hier een lijstje cijfers; daar kunnen wij echt onze vingers bij aflikken.”

Rotcijfers

Humberto: “Wat een rotcijfers! Hahaha.”

Johnny: “Hoezo gooien ze dit eraf op zaterdagavond?”

Humberto: “Ik denk… Een van de andere redenen waarom ze willen stoppen met de zaterdagavond is dat ze bijvoorbeeld programma’s als De Verraders of de nieuwe show van Marieke willen gaan doen op die plek. Dat ten eerste.”

Eva vervangen

En ten tweede? “Eva is natuurlijk nu zwanger en die is er in september niet, dus dan ga ik ook weer dagelijks doen in die periode. In de zomer doe ik sowieso al dagelijks en de zondag. Deze tafel ga ik dus nog niet missen.”

In de zomer komt RTL 4 overigens met een dagelijks humoristisch programma, geproduceerd door Martijn Krabbé. Wie die show gaat presenteren is nog niet bekend.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Humberto Tan vervangt Eva Jinek in de belangrijke tv-maand september. Prima vervanger of iets te lichtgewicht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen