Gerard Joling verdenkt ‘rare’ Duncan Laurence van drugsgebruik

Gerard Joling denkt dat Duncan Laurence helemaal van het padje af is. De Songfestival-ster is enórm de diva aan het uithangen en daar walgt de zanger van. “Het is net of hij aan de drugs zit.”

Gerard Joling en Duncan Laurence © SBS, NPO

De kritiek op de arrogante houding van Duncan Laurence neemt toe, vooral omdat hij helemaal niets heeft om die hoogmoed te rechtvaardigen. Hij heeft bijvoorbeeld compléét geblunderd als mentor van het door hem naar voren geschoven Songfestival-stelletje Mia & Dion. En als hij daarop aangesproken wordt? Dan begint het vingerwijzen.

Drugsgebruik?

Pas na het tweede valse optreden van Mia & Dion liet Duncan íets van zich horen, namelijk met een nogal wazig filmpje op Instagram. Daar schrok Angela de Jong behoorlijk van: “Kijk naar z’n ogen. Die staan heel wazig en hij heeft continu een heel raar lachje om z’n mond zitten. Ik vraag me wel een beetje af wat er met die gast is gebeurd.”

Gerard Joling sluit zich daar nu volledig bij aan. Hij gaat in de Shownieuws van gisterenavond flink los: “Ik vind dat die Duncan wel ongelóóflijk naast zijn schoenen is gaan lopen. Wil alleen nog maar in het Engels geïnterviewd worden. Het is net of hij aan de drugs zit met die rare filmpjes die hij ook overal stuurt, dat hij gewoon niet oplet en om zich heen kijkt.”

Schoenmaker

Die Duncan moet even met z’n beide benen op de grond gezet worden, aldus Gerard. “Ik zeg altijd maar: schoenmaker, blijf bij je leest. Je moet natuurlijk nooit jezelf boven het volk verheffen en dat gevoel heb ik een beetje bij die Duncan. Alhoewel die laatste single erg goed is die hij gemaakt heeft, moet ik zeggen, hoor.”

Het hele Mia & Dion-debacle bewijst volgens Gerard dat het allemaal vriendjespolitiek is bij de Songfestival-equipe van AvroTros. “Je ziet het: het is dan toch weer zo’n samenzijn van mensen die dat zo nodig moeten. Ze denken: die Duncan heeft gewonnen, dan gaan we hier ook wel mee winnen.”

Vingerwijzen

Ronald Molendijk zegt aan de desk dat hij zich niet verbaast over de heftige reacties op Duncan. “Al die reacties komen nu los omdat Duncan constant naar andere mensen blijft wijzen. Hij heeft nog niet een keer verantwoordelijkheid genomen voor zijn eigen gedrag en zijn eigen falen. Het zou heel netjes zijn als hij gewoon zegt: ‘I f*cked up.’ Maar nee.”

Duncan en zijn team zijn gewoon faalhazen, vindt Ronald. “Zijn verdediging was constant dat het aan het geluid ligt en vervolgens hebben we nu gehoord dat het hele liedje is aangepakt. Dan ligt het dus niet aan het geluid. Dan ligt het aan het liedje. Als je dat gewoon zegt!”

Statement

Ook de organisatoren van het evenement Eurovision in Concert maken gehakt van Duncan:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Duncan Laurence last heeft van sterallures?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen