Gordon bespot met liedje in tv-hit Even Tot Hier: ‘Diabetes? Jaja…’

De schreeuwende showpony Gordon was gisterenavond de rode draad in de televisiehit Even Tot Hier. Hij werd bespot met een satirisch liedje over zijn absurde stemmingswisselingen.

Gordon in Even Tot Hier © RTL, NPO

Gordon was er een tijdje helemaal klaar mee en riep zelfs dat íedereen ermee moest stoppen: social media. Wat er met die ambitie is gebeurd, is onduidelijk, maar we krijgen tegenwoordig weer álles mee. Gordon stapt uit bed? Op Insta. Gordon eet een broodje? Op Insta. Gordon op het carnivoordieet? Op Insta. En zo gaat het maar door.

Alles op Insta

De afgelopen maanden hebben we ook Gordons vliegensvlugge romance met Gavin Rozario op de voet kunnen volgen. Van vlak na hun eerste Grindr-date tot de verloving en niet veel later de break-up: het is allemaal in een moordend tempo voorbijgekomen. Zet er wat bordkarton omheen en het is net Goede Tijden Slechte Tijden XL.

Het smeuïgste deel kwam vier dagen geleden, toen de Privé groot uitpakte met een onthullend interview met Gavin. Hij werd op internet afgeschilderd als iemand die vooral uit was op Gordons pincode, maar heeft in het weekblad zeer aannemelijk gemaakt geen golddigger te zijn. Sinds dat interview is vrijwel iedereen op de hand van Gavin.

Diabetes

Vooral de uitspraken van Gavin over het cocaïnegebruik en de stemmingswisselingen van Gordon zijn ingeslagen als een bom. Val je naast Gordon in slaap bij een film? Dan word je volgens hem helemaal verrot gescholden. Hetzelfde geldt als je tijdens een diner niet wil proeven van zijn iets te pittige gerecht. “Hij schreeuwde dat ik zijn dag had verpest.”

Gordon bevestigt zijn mood swings, maar volgens hem ligt dat niet aan eventueel cocaïnegebruik of zijn explosieve karakter, maar aan zijn diabetes. Daar geloven de mannen van Even Tot Hier dus he-le-maal niks van.

Op de hak

Even Tot Hier had gisterenavond een lang item over het toenemende drugsgeweld in Rotterdam. Presentator Jeroen Woe: “Geweld blijft doorgaan zolang zoveel mensen drugs blijven doen. Als je coke gebruikt werk je het geweld in de hand.”

Collega Niels van der Laan: “Dus eigenlijk: je kan het gewoon niet doen, hè? Los van wat het met jezelf doet – flippen, helemaal van het padje af zijn, je krijgt stemmingswisselingen…”

Jeroen: “Nee, nee, nee, nee. Dát komt niet door drugs. Dat komt door iets anders. Dat weten we dankzij Gordon. Jazeker, heb je het niet gelezen?”

Niels: “Dus als je hélemaal van het padje af bent, hélemaal aan het flippen bent, dan komt dat niet door alcohol of drugs?”

Jeroen: “Nee, joh, het heeft niets te maken met drank of drugs, maar met diabetes!”

Drank & Drugs

Jeroen en Niels komen vervolgens op de beat van Drank & Drugs met een satirisch liedje over Gordons stemmingswisselingen. “Als ik zit te trillen heb ik geen probleem, ik doe wel extreem, maar ik ben niet ver heen, want ik heb di-abetes, ik heb di-abetes”, zingen ze.

Even later gaat het in de uitzending over het vermeende wangedrag van Arnold Karskens. Niels: “De aanwezigen dachten: wat doet Arnold, joh! Wow, die staat helemaal strak van de diabetes! Wat doet die man!”

Tot slot komt ook nog de ‘doorgeslagen’ inclusiviteit bij het Barbie-imperium aan bod. Er is nu niet alleen een down-Barbie gemaakt, maar ook een diabetes-Barbie, grappen de heren. Wat er vervolgens groot in beeld verschijnt? Een Barbie met een enorme cokesnor.

Eén ding is zeker: zes jaar na dato is The Roast of Gordon nog even dunnetjes over gedaan.

Fragment

Het liedje over Gordon:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De woede-uitbarstingen van Gordon waar zijn ex-verloofde Gavin Rozario over vertelt: diabetes of toch iets anders?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen