Arjen Lubach krijgt nep-Twix: ‘Geen megaprobleem, wel respectloos’

Arjen Lubach wordt achter de schermen van zijn tv-programma De Avondshow geconfronteerd met een vrij zuinige catering. Zo liggen er backstage onder meer nep-Twixjes. “Dat is respectloos.”

Arjen Lubach © Jumbo, YouTube

Het is voor televisiesterren belangrijk om met een goedgevulde maag hun tv-uitzending in te gaan en daarom is er behind the scenes altijd wel een snacktafel te vinden, met daarop wat hapjes en drankjes. Arjen Lubach heeft er ook zo één, maar daar is de presentator niet bepaald over te spreken.

Nep-Twixjes

Arjen beklaagt zich in zijn backstagevlog over het feit dat die snacktafel vol ligt met huismerken. “Ik liep net naar de snacktafel en wat kom ik tegen? C-merk, nep… Dit is een nep-Twix, dit is een nep-Snickers, dit is een nep-Milky Way. Waarom zijn wij als premium-programma, de nummer één van de late avond, aan het bezuinigen op mini-Marsjes?”

Het is overduidelijk dat Arjen dit spottend bedoelt, maar hij lijkt het diep van binnen wel een beetje te menen. “Ze zijn huismerk-Jumbo zie ik nu”, klaagt de VPRO-presentator.

Snacktafel

Victor Vlam, opiniemaker en mediakenner, wijst in zijn podcast De Communicado’s op het belang van een goede snacktafel. “Die staat altijd achter de schermen bij tv-programma’s. Je wil natuurlijk dat de sterren van het programma zich goed verzorgd voelen. Je wil niet dat ze chagrijnig de zender opgaan, omdat ze niet genoeg gegeten hebben.”

Het is bizar dat er zo weinig aandacht wordt besteed aan de snacktafel van Arjen, vindt hij. “Op die snacktafel liggen Twixjes, maar geen echte Twixjes, maar Jumbo-huismerktwixjes. En daar klaagde Arjen Lubach over. En ja, ik vond het wel opvallend, want ik denk inderdaad bij mezelf: tjonge-jonge-jonge-jonge.”

Kneuterigheid

Waarom denkt Victor ’tjonge-jonge-jonge-jonge’? “Het zegt wat over de kneuterigheid van de Nederlandse showbizz. Ik zag op een gegeven moment dat er een snacktafel is. Je hebt hier het best bekeken programma van de late avond van NPO 1, er zitten meer dan een miljoen mensen te kijken en hij is op dit moment de grootste ster van die zender.”

“En de NPO dacht van: nou, op jaarbasis kunnen we wel een paar tientjes bezuinigen door op de snacktafel de echte Twixjes te vervangen door Jumbo-huismerktwixjes.”

Respectloos

Dit kun je volgens Victor niet maken. “Het is geen wereldschokkend probleem natuurlijk. Ik zeg het ook een klein beetje spottend, maar er zit wel een serieuze ondertoon achter. Ik vind het wel een klein beetje dat ik denk van: tjonge-jonge-jonge, dit is een beetje respectloos naar Arjen Lubach wel van de NPO. Dit kan echt niet.”

Hij vervolgt: “Geef hem gewoon fatsoenlijke, echte Twixjes. Het is gewoon een manier om te laten zien dat je iemand waardeert. Door op dat soort dingen te bezuinigen… Ja, ik weet dat het allemaal belastinggeld is, jongens, maar dit gaat echt om een paar tientjes op jaarbasis. En dan moeten er wel heel veel Twixjes gegeten worden voordat je daaraan komt.”

Huismerkvarianten van Twix, of andere producten, worden vaak gemaakt om een goedkopere optie te bieden aan de consument. Over het algemeen is de smaak van huismerk-Twix vergelijkbaar met die van een echte Twix.

Backstagevlog

De bewuste passage uit Arjens backstagevlog (vanaf minuut 04:50):

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het schandalig dat Arjen Lubach wordt afgescheept met nep-Twixjes en nep-Marsjes?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen