Bridget Maasland huilend door stof na beledigen Kelly van der Veer

Bridget Maasland gaat huilend door het stof vanwege de bizarre grap die ze in 2014 maakte over Kelly van der Veer. “Ik heb er gewoon niet over nagedacht. Het was een andere tijdsgeest.”

Kelly van der Veer en Bridget Maasland © Prime Video

Het is 2007 als Bridget Maasland en Kelly van der Veer in éxact dezelfde blauwe jurk verschijnen bij het Beau Monde Gala. Zeven jaar later, in 2014, blikte Bridget daarop terug aan de desk van haar toenmalige programma Shownieuws. Daar ging het toen over dit soort blunders. “Ik heb dat ook wel eens gehad, maar bij mij had een man het aan!”, riep ze.

Kelly in alle staten

Huh? Een mán had het aan? Modeontwerper Janice, die naast Bridget zat, schrok ervan: “Nee… Kelly!”

Bridget volhardend: “Ja, ik had een Karen Millen-jurk aan en daar kwam Kelly ook mee binnen! Dezelfde kleur ook! Nou ja, ik kon wel in de grond zakken…”

Kelly, bekend van Big Brother, is weliswaar geboren als man, maar zo identificeert ze zichzelf natuurlijk alláng niet meer. Ze was dan ook in alle staten: “Wie denkt ze dat ze is? Ik ben echt woest. Ik ga mijn geluk niet laten verpesten door zo’n boerentrien. Dan pak ik je. Zoiets doe je misschien thuis, maar niet op SBS 6. Ik had Bridget intelligenter ingeschat.”

Freakshow

Het merkwaardigste is dat Bridget zelfs ná die boze reactie van Kelly bleef volharden. Ze zei tegen het AD te denken dat Kelly gewoon aandacht wil. “Serieus, ze was toch een man? Het is venijnig, want iedereen weet dat ze een vroeger een man was.” Dan ogenschijnlijk met tegenzin: “Mocht ik haar gekwetst hebben, daarvoor mijn welgemeende excuses.”

Anno 2023 zou Bridget hier natuurlijk nóóit mee zijn weggekomen. En de presentatrice is zo sportief om dat zelf ook te erkennen. Ze maakt haar opwachting in de nieuwe documentaire over Kelly op streamingsdienst Prime Video. “Het was echt een andere tijd. Men dacht nog aan een freakshow: mag ik kijken?!”, zegt ze daarin.

Bridget emotioneel

Het was voor Kelly een heftig tv-moment, blikt ze terug in de docu. “En dan ook nog eens een keer pontificaal op tv waar iedereen naar zit te kijken. Prime time. ‘Bij mij had een man het aan.’ Bridget, what the f*ck.”

Bridget maakte de grap onnadenkend, geeft ze vervolgens aan. “Niet beseffend dat dat überhaupt pijnlijk zou kunnen zijn of iemand zou kunnen schaden of wat dan ook. Gewoon niet over nagedacht. De grap gaat voor de belediging.”

Dan raakt ze geëmotioneerd: “Ik denk dat het me zelf raakt, omdat ik ook onder een minderheid val. Ik ben een vrouw en helaas wordt er nog steeds met vrouwen ontzettend seksistisch omgegaan. Daar ben ik zelf een heel goed voorbeeld van. De afgelopen jaren was ik een goed mikpunt voor zowel mannen als vrouwen.”

Nooit te oud

Bridget vindt het belangrijk om haar fout toe te geven, zegt ze tegen Shownieuws. “Ik ben blij dat je nooit te oud bent om te leren en nooit te oud bent om in te zien dat je altijd nog overal je excuses voor kan aanbieden als je denkt: ik heb fout gezeten destijds.”

De presentatrice van RTL Boulevard vervolgt: “Ook al was het een andere tijdsgeest, ook al lachte iedereen mee, ook al dacht iedereen dat het normaal was en goed was wat we deden. Het was niet goed en ik heb me daar ook in mee laten slepen en ik ben blij dat ik dat inzicht heb gekregen.”

Shownieuws-deskundige Anouk Smulders: “Ik vind het heel dapper dat ze dat doet. Je kan het ook niet doen, hè? En je kop in het zand steken van: dat was toen. Dat je er gaat staan vind ik terecht, maar ook goed.”

Trailer

De officiële trailer van de Prime Video-docu over Kelly:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het bizar dat Bridget Maasland zich zo heeft uitgelaten over transgenders?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen