Albert Verlinde bijna nooit meer op tv: ‘Wat is nou de échte reden?’

Albert Verlinde is van de een op andere dag van televisie verdwenen. We zien hem bijna nooit meer, wat maar weer eens bewijst dat íedereen vervangbaar is. Wat was nou de échte reden?

Albert Verlinde © Jinek

Jarenlang was Albert Verlinde dé man waarvan je als tv-kijker de mening wilde weten. Nou ja, over non-onderwerpen dan. Hij maakte RTL Boulevard groot en zat in de nadagen van zijn tv-carrière bij het minder prestigieuze Shownieuws. Maar vorig jaar zomer is hij daar plotseling vertrokken en sindsdien is Albert wel héél weinig op tv.

Albert opeens weg

Albert gaf aan dat hij het rustiger aan wilde doen en er ook wel wat last van had dat de showmedia zo pittig zijn geworden. “Als je het al heel druk hebt… Dan is het niet zozeer het programma, maar alles eromheen wat het heel vermoeiend maakt. Alle opmerkingen die erbij komen…”

Hij vervolgde toen: “Dan denk ik: wil ik het allemaal nog? Dat als ik iets zeg: húp, weer 38 sites die bezig zijn! Op een gegeven moment ben je daar wel klaar mee. Het is een beetje wat meespeelt.”

Hoe gaat het nu?

Hoe gaat het nu met Albert? En hoe blikt hij terug op zijn geruisloze tv-exit? Was er stiekem toch geen sprake van ruzie? Hij vertelt in weekblad Party: “Het stoppen bij Shownieuws was voor mij puur vanwege het tijdstip.”

Hij vervolgt: “Die late uitzending om elf uur ’s avonds, je moet dan zo laat in de avond nog helemaal aan staan en in zo’n liveshow je kop er volledig bij houden. Daarna naar huis rijden en dan was ik rond half één thuis in Amsterdam, dan zat ik nog klaarwakker te stuiteren op de bank vanwege die felle lampen, de concentratie en de adrenaline van de liveshow.”

Nachtbraken

Ondoenlijk, aldus Albert. “Ik ben iemand die echt wel die acht uurtjes slaap per nacht nodig heeft, dus dat nachtbraken was niks voor mij. Het was een ritme van erg laat naar bed, onrustig slapen en de volgende dag toch weer vol gas gaan.”

Hij besluit: “Ik heb bewondering voor iedereen die het doet, maar ik trok dat gewoon niet.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen