Ruud de Wild ergert zich dood aan ‘elitaire gelul’ Youp van ’t Hek

Ruud de Wild lijkt zich de kritiek van Youp van ’t Hek op zijn ‘ijdele’ reis naar het aardbevingsgebied in Turkije ontzettend aan te trekken. Hij spreekt in een boze reactie van ‘elitair gelul’.

Ruud de Wild en Beau van Erven Dorens © NPO, RTL

De meeste mensen hadden het al verwacht, maar het is nu ook echt een feit: er is vrijwel niemand geïnteresseerd in de reallifesoap van mediafiguren Olcay Gulsen en Ruud de Wild. Hun eigen serie op vlaggenschip NPO 1 is genadeloos geflopt en critici verwachten dat de kijkcijfers alleen maar zullen dalen.

IJdel leedvermaak

Olcay en Ruud worden door critici verweten enorme egotrippers te zijn. Cabaretier Youp van ’t Hek heeft de twee behoorlijk de grond in geschreven. “IJdel leedvermaak“, noemt hij het bezoekje van dit tweetal aan het aardbevingsgebied in Turkije.

De komediant: “Geïnspireerd door een kek showbizzsetje dacht ik: bij de volgende ramp ga ik ook. Ik ga er gewoon heen. Wat ik er ga doen? Kijken. Ook met mijn vrouw.”

En daarna? In een talkshow! “Ik zal er ernstig bij kijken en later verklaren dat ik het daar niet droog hield.”

Ruud reageert

Die kritiek is ook aangekomen bij Ruud. Hij zegt zijn schouders ervoor op te halen. “Als radiomaker weet ik dat mensen je leuk vinden of niet. En je doet het vaker niet goed dan wel”, zegt hij op NU.nl.

Ruud daarna: “Olcay en ik zijn vaak de lul. Zoals onlangs, toen wij naar Turkije afreisden om te helpen in het gebied dat door de aardbeving getroffen was.”

‘Elitair gelul!’

Dan blijkt dat Ruud wel degelijk zit met de uithaal van Youp. Hij kan zijn ergernis niet onderdrukken en haalt stevig uit naar de cabaretier.

“Als ik zie wat we in Turkije bereikt hebben, dan interesseert het elitaire gelul van zo’n Youp van ’t Hek me geen reet.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen