Vrouw Tom Egbers ergert zich aan Johan Derksen: ‘Provocateur!’

De vrouw van Tom Egbers ergert zich behoorlijk aan Johan Derksen en zijn collega’s bij Vandaag Inside, laat ze blijken in de Weekend. “Provoceren is hun verdienmodel”, sneert deze Janke Dekker.

Tom Egbers, Johan Derksen en Janke Dekker © NPO, SBS, NPO

Naarmate er meer naar buiten komt over het grensoverschrijdende gedrag bij NOS Sport en de hoofdredactie zelfs bekend heeft gemaakt op te stappen, wordt het ongemakkelijker en ongemakkelijker dat de vrouw van NOS-ster Tom Egbers de scepter zwaait bij hét steunpunt van ongewenst gedrag in de media: Mores.

Provoceren

Deze Janke Dekker werd in december al door Johan Derksen opgeroepen om op te stappen. “Ik word wel een beetje beroerd van Janke. Ik moet er van janken, ja. (…) Als zij haar geloofwaardigheid wil houden, dan treedt ze terug”, zei hij toen. En voor de grap: “Ik weet uit betrouwbare bron dat er al tien klachten liggen voor Tom. Nee, dat is een grapje.”

Dat soort uitspraken zorgen voor ergernis bij Janke, laat ze deze week blijken in de nieuwste Weekend. “Daar haal ik mijn schouders bij op. Deze heren provoceren als verdienmodel. Dat is hartstikke goed, dat is entertaining, het is amusement en iets anders dan journalistiek. Dus daar lach je om en daar haal je je schouders bij op. En dat is het.”

Feiten op een rij

De mannen van VI hebben volgens Janke niet eens de feiten op een rij. “Ze moeten eerst de feiten goed leren kennen, die heren roepen maar wat. Zij namen aan dat Mores het onderzoek ging doen bij de NOS. Nou, Mores heeft er niks mee te maken, dus dan houdt het al op.”

Wat vindt Tom van het gedoe bij de NOS? “Nou ja, Tom heeft het er wel over, want het is van grote invloed op zo’n afdeling. Dat weten wij vanuit Mores ook wel. Zodra er in een bedrijf een onderzoek wordt gestart, is dat heel zwaar voor alle mensen die daar werken.”

Iedereen verdacht

Janke vindt dat we moeten waken voor een heksenjacht. Ze gaf eerder al aan dat haar Tom absoluut geen pestkop is, maar dat moet het onderzoek bij de NOS natuurlijk uitwijzen.

“Op het moment dat er een onderzoek plaatsvindt, is iedereen opeens verdacht”, zegt Janke nu. “Nee, Tom vindt het niet zwaar dat er een inventarisatie gaande is.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u zich als eventueel slachtoffer van Tom Egbers veilig voelen bij een meldpunt waar zijn vrouw de scepter zwaait?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen