Sha-la-Sieneke wil wederom naar het Songfestival: ‘Kansloos!’

Sieneke Peeters, die in 2010 het liedje Sha-la-lie zong op het Eurovisie Songfestival, zou nóg wel eens mee willen doen aan het liedjesfestijn. “We hebben nog een jaar de tijd. Zeg nooit nooit!”

Sieneke Peeters © YouTube

Het is misschien wel hét dieptepunt uit de Nederlandse Songfestival-geschiedenis: de deelname van Sieneke Peeters in 2010. Op het Europese megapodium kweelde ze, staand voor een nep-orgel, het liedje Sha-la-lie. Misschien leuk voor Muziekfeest op het Plein, maar natuurlijk om te huilen voor een zangcompetitie.

Sieneke wil weer

Toch wil Sieneke het nog een keer proberen, maar dan met haar nieuwe muzikale maatje Frans Bauer. “Wat zouden we dan zingen?”, vraagt hij haar deze week in de Privé.

Daarop grapt Sieneke: “Een Griekse sirtaki, zoals we die ook tijdens onze show doen?”

Dan serieus: “Nee, de Nederlandse inzending is nu al bekend, we hebben nog een jaar de tijd! Zeg nooit nooit.”

Kansloos

Het is volstrekt kansloos, denkt Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds. “Sieneke zegt dat het best een leuk idee zou zijn om met Frans een poging te wagen en dan dachten ze zelf om een Griekse sirtaki te gaan zingen. Nou, Cornald wordt gek en de rest ook”, zegt hij in de podcast Strikt Privé. “De nachtmerrie van Cornald Maas komt dan alsnog uit!”

Net of Cornald zo’n geweldige smaak heeft. Dit jaar is er voor een deprimerend nummer uit de hoek van de bevriende Duncan Laurence gekozen. Evert geeft toe: “Na de inzending van dit jaar weet ik niet of hij er volgend jaar ook nog over gaat.”

Son Mieux

Wie vindt Evert dat er volgend jaar naar het liedjesfestijn moet? “Ik zet zelf in op Son Mieux. Dat vind ik echt de beste inzending voor volgend jaar als ze weer zo’n knaller hebben als Multicolor. Sieneke naar het Songfestival? Ik zie het niet zo snel gebeuren, maar de ambitie is er, zowel bij haar als bij Frans.”

Collega Jordi Versteegden: “Maar laat de ambitie van ons land ook zijn om volgend jaar een vrolijk nummer naar het Songfestival te sturen. Of dat nou Son Mieux is, Frans Bauer of Sieneke: iets vrólijks alsjeblieft. Toch?”

Evert: “Nou, zeg, ongelofelijk. Wat een discussie hangt er in de lucht bij Liverpool binnenkort.”

Op een dood spoor

Laatst uitte Evert in dezelfde podcast ook al felle kritiek op Jan Smit, die ook in het Songfestival-team zit. Toen zei hij: “Jan Smit is een schat van een gozer. Echt, geen kwaad woord over Jan Smit. Maar hij zit zelf met zijn carrière al jaren op een dood spoor. Al járen! Dat laatste album… En die moet dan bepalen wie er naar het Songfestival gaat!”

“Cornald Maas heeft wisselend succes, al vijftien jaar erbij betrokken. Ik vind dat echt heel raar. Het moet opener, meer liedjes, keuzes maken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Sieneke Peeters nog een keer naar het Eurovisie Songfestival?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen