Rachel Hazes zwijgt na verstrijken deadline: ‘Wil uit media blijven’

Rachel Hazes zwijgt in alle toonaarden na het verstrijken van een belangrijke deadline in de erfeniskwestie. Heeft zij de erfenisstukken naar Roxeanne gestuurd? “Ik wil uit de media blijven!”

Guido den Aantrekker, Rachel Hazes en Roxeanne Hazes ©SBS, NPO, AvroTros

Het is nu een maand geleden dat de rechter vaststelde dat Rachel Hazes een neperfgenaam is en ze belangrijke erfenisstukken als bankafschriften en waarderingen van aandelen aan haar dochter Roxeanne moet overhandigen. Doet ze dat niet binnen een maand tijd? Dan moet ze daarna 2.500 euro per dag gaan betalen.

‘Zegt heel veel’

Die termijn van één maand is nu verstreken en dat kan twee dingen betekenen: óf Rachel heeft de documenten overhandigd óf Brink’s geldtransport heeft er een nieuw adresje bij. Een week geleden riep kamp-Roxeanne nog niets ontvangen te hebben, maar hoe staan de zaken er nu voor?

Story-baas Guido den Aantrekker, die dik bevriend is met Rachel, gaf gisterenavond laat een update aan de desk van Shownieuws. Hij heeft contact opgenomen met beide partijen. “Ze hebben gereageerd op een manier die voor mij wel heel wat zegt.”

Complete radiostilte

Guido vertelt dat de kaken aan allebei de kanten stijf op elkaar blijven. “We hebben eerst contact gezocht met Rachel. Die laat zich vertegenwoordigen door Ricardo Klaverdijk, haar manager, en die zegt dat Rachel in deze context even buiten de media wil blijven.”

En kamp-Rox? “We hebben natuurlijk ook contact gezocht met Bernard Tomlow, de adviseur van Roxeanne. In het verleden, en zeker in deze zaak, heeft hij eigenlijk… Nou ik wil niet zeggen live verslag gedaan van wat er allemaal besproken werd, maar hij is iemand die de weg naar de media goed kent, en er is nu echt een complete radiostilte.”

Goede sfeer

Met die laatste opmerking draagt Guido bij aan het frame dat kamp-Roxeanne zou lekken aan de pers, wat haar moeder continu roept. Dat Rachel op haar beurt zo ongeveer Guido’s pen vasthoudt tijdens het volschrijven van de Story blijft dan weer onvermeld.

Al met al zijn beide partijen dus stil. “Ik vind het erg stil in beide kampen en mijn intuïtie wordt dan getriggerd. Ik denk dan dat zij er alles aan doen om het gewoon in goede sfeer te overhandigen. Het lijkt me dat dat gewoon gebeurd is.”

Mysterieuze post

En hoe zit het dan met die mysterieuze tekst die Rachel gisteren op Instagram plaatste? Daarin stond: “Al ben je geen vrienden van elkaar, dan betekent dat niet dat je iemand het ergste in het leven gunt en dat is een ziekte.”

Guido: “Iedereen gaat dan natuurlijk gelijk denken: wat heeft dat eventueel met deze zaak te maken? Nou, ik denk an sich niet zo heel erg veel.”

Misschien heeft dit weer te maken met Rachels andere rechtszaak, namelijk die tegen haar vroegere bestie. “Dat zou kunnen. Het blijft een beetje speculeren waar dit dan over gaat. “

Geen bewijs

Hoe dan ook ziet het er volgens Guido allemaal goed uit. “Ik heb het idee dat die stukken die kant op zijn.”

Is Roxeanne niet gewoon in alle stilte al een bodemprocedure begonnen? Daar lijkt het niet op. “Bij de rechtbank is van een aanvraag van een bodemprocedure geen enkel bewijs te vinden.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Rachel Hazes er oprecht uit wil komen met Roxeanne?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen