Noa Vahle na uithaal in één show met ‘kwetsende’ Angela de Jong

Noa Vahle, de dochter van Linda de Mol, zat gisteren voor het eerst sinds haar felle kritiek op Angela de Jong in één tv-uitzending met de opiniediva van het AD. “Ik sta hier heel ongemakkelijk!”

Noa Vahle en Angela de Jong © SBS 6

Angela de Jong wordt door de familie De Mol gezien als een soort aartsvijand, omdat ze af en toe een kritisch geluid laat horen. Met name de gevallen tv-koningin Linda de Mol kan niet met die kritiek omgaan; zij heeft Angela al eens ‘intens vals’ en ‘sneu’ genoemd. En ook haar dochter Noa Vahle vindt dat de columniste te ver gaat.

Kwetsende Angela

Het lijkt wel alsof mediafiguren kritische noten totaal niet kunnen relativeren, want ook Noa begon een paar weken geleden ineens gepikeerd te doen: “Ik denk als Angela dan in het specifiek precies weet hoe het het afgelopen jaar is gegaan en waar de waarheid ligt, dat ze ook kan begrijpen dat sommige dingen best kwetsend en pijnlijk kunnen overkomen.”

Voor het eerst sinds die uitspraken zat Noa gisteren in één uitzending met de intens sneue, valse en nu dus ook nog eens kwetsende Angela. De opiniediva zat in de studio van Vandaag Inside en verslaggeefster Noa stond ergens op locatie.

Nepobaby

VI-presentator Wilfred Genee leidt de liveschakeling met Noa sluw in. “Hé, wel grappig: er wordt veel gesproken op de Nederlandse televisie op dit moment over de nieuwe generatie en mensen die eventueel familieleden hebben bij de televisie. Hoe kijk je naar Noa eigenlijk?”

Angela daarop grappend: “De nepobaby’s bedoel je? De nepobaby’s.”

Daarna: “Laten we heel eerlijk zijn: ik denk niet dat iedere andere 22-jarige op de plek zou staan waar zij staat als zij niet die achternaam had, ook al is het dan de achternaam van d’r vader, Johan. Maar het meisje heeft wel een enorm talent, dus die twee dingen moet je gewoon blijven benoemen volgens mij.”

Trainingspakje

Johan Derksen springt vervolgens, niet verrassend, in de bres voor Noa. “Ik was er toevallig bij betrokken. Ze zat hier op de redactie, gewoon anoniem in een trainingspakje. Niets in beeld ofzo. En er is een persconferentie en daar moet iemand heen. Dan zeg je: ‘Noa, kun jij niet met een cameraman erheen?’”

Hij vervolgt: “Die gaat daarheen en die doet het gewoon perfect. We hadden zoiets van: dat moet ze vaker doen. Het is niet zo dat haar moeder hier een rol in gespeeld heeft.”

Ome John

Angela vindt dat een kulargument. Net alsof het nichtje van de baas überhaupt anoniem door een tv-studio kan lopen. “Het feit dat ze hier al op de redactie zat is natuurlijk ook al terug te voeren op haar familie.”

John: “Ome John dacht: bij die jongens komt ze heel goed uit de verf.”

Dan schakelt Wilfred ineens over naar Noa. De dochter van Linda merkt op: “Het is vooral leuk dat jullie het al twee minuten over me hebben en ik hier heel ongemakkelijk sta te luisteren.”

Geen confrontatie

Wilfred is normaal gesproken een ster in stoken en zuigen, maar hij brengt in dit geval geen confrontatie tussen Angela en Noa in stand. Dat zal te maken hebben met afspraken die met Noa zijn gemaakt.

Wel laat hij na de liveschakeling met Noa ruimte ontstaan voor nóg een compliment: “Ze doet het wel spontaan, dat is goed, hè?”

Angela: “Hartstikke goed.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Noa Vahle bewust niet naar een reactie op Angela de Jong werd gevraagd?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen