‘Linda de Mol, stop in vredesnaam met die bozige houding van je!’

Linda de Mol zou er goed aan doen om te stoppen met haar passief-agressieve houding in de media, stellen experts Lars Duursma en Victor Vlam. “Elke keer als ze communiceert is ze zo bozig.”

Linda de Mol © RTL, Communicado's

Het is onmiskenbaar dat Linda de Mol een enorme metamorfose heeft ondergaan. Waar ze jarenlang de bejubelde tv-koningin was, is ze nu een verbitterde vrouw die weigert om nog langer met de media te praten. Heel af en toe gooit ze er een statement uit en dan klinkt ze ontzettend knorrig, nors en korzelig.

Parijse controverse

Linda heeft ook gereageerd op het feit dat ze in Parijs betrapt is met de omstreden Jeroen Rietbergen, beter bekend als Vieze Jeroentje. “Ik ben niemand een verklaring schuldig: dit gaat namelijk over mijn privéleven. Het enige dat ik erover wil zeggen is dat ik na een jaar tot de conclusie gekomen ben dat ik iets uit te zoeken heb. En daar wil ik het bij laten.”

Behoorlijk passief-agressief natuurlijk. Linda’s dochter Noa Vahle reageerde iets menselijker: “Ik wil gewoon dat mijn moeder uiteindelijk gelukkig wordt. Als het iemands relatie betreft, dan is dat is iemands relatie. Die maakt daar zelf de keuze in. Ik vind het heel logisch dat ze iets gaat uitzoeken na zo’n jaar.”

Alle luiken dicht

Mediakenner Victor Vlam vindt dat Noa het veel beter aanpakt, zegt hij in de podcast De Communicado’s. “Ze zegt: ‘Ik wil gewoon dat mijn moeder gelukkig is.’ Dat is gewoon zo relatable dat je direct het idee krijgt van: ja, nee, dat vind ik ook. En dat is nou precies het tegenovergestelde van wat Linda de Mol doet.”

Zijn co-host Lars Duursma, bekend als communicatie-deskundige, vult aan: “Ja, want die gooit eigenlijk alle luiken dicht. Die schreeuwt tegen mensen die zich ermee bemoeien van: ‘Bemoei je er niet mee. Het is mijn ding, het is privé, het is mijn ding!’ En communiceert helemaal niet meer of als ze communiceert wordt het ineens heel bozig.”

Bozige Linda

Linda is verbitterd, denkt Victor. “Ja, heel bozig. Ja, want ook vorige week toen die foto naar buiten kwam van haar en Jeroen Rietbergen in Parijs. Ook weer zo’n boze verklaring van: ‘Ik ben niemand een reactie schuldig.’ En dan even kort een paar zinnen en dan zegt ze: ‘Hierbij wil ik het laten. Ik wil er niks meer over zeggen.’”

“Het is allemaal bozig en het lijkt alsof ze gewoon geen openheid van zaak wil geven. Ik denk dat als zij gewoon een interview geeft en als zij zich daar goed op voorbereidt, dan kan ze echt hier veel bereiken, want ze is natuurlijk wel jarenlang iemand die heel sympathiek werd bevonden door heel veel Nederlanders. Dus daar kan je gebruik van maken.”

Noa als voorbeeld

Noa is een voorbeeld voor haar moeder, vindt Lars. “Ja, ik denk dat Noa Vahle heel vaak naar haar moeder gekeken zal hebben om te kijken hoe iets moet. Eigenlijk moet het nu omgedraaid worden. Van: Linda de Mol zou ze wat vaker naar haar dochter moeten kijken om te kijken hoe het moet.”

Victor: “Ja, precies, ja. Zeker.”

De Communicado’s

De podcast De Communicado’s:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen