Johnny de Mol: ‘HLF8 wil gaan bewijzen dat Talpa geen gelijk heeft’

Johnny de Mol baalt er, in elk geval voor de bühne, ontzettend van dat zijn talkshow HLF8 van de buis wordt gehaald. “Het team wil komende maand het ongelijk van Talpa gaan bewijzen!”

Johnny de Mol © HLF8

Het begon als de talkshow van Johnny de Mol, maar na zijn min of meer gedwongen tv-pauze zijn zowel de presentatie als het format van HLF8 overhoop gegooid. Sinds kort is de presentator er weer bij op de vrijdagen, maar dat heeft niet mogen baten. De kijkcijfers zijn onveranderd laag gebleven en daarom gaat de show nu van de buis.

Johnny verrast?

Het is natuurlijk ondenkbaar dat Johnny niet is betrokken bij deze besluitvorming, aangezien zijn vader John de Mol de baas is van SBS 6. Toch deed de presentator gisteren in HLF8 net alsof dat niet zo is.

Tafelgast Royce de Vries vraagt hem: “Heb je een goed gesprek met je vader kunnen hebben?”

Johnny veinst daarop dat hij ook verrast is: “Nou ja, die hebben we natuurlijk wel gevoerd. Gisteren hoorden we… Ik wilde zeggen ‘ineens’, maar het is niet ineens, want het spande erom. We zouden eigenlijk doorgaan tot 28 april, iedereen vond het spannend: gaat het door of gaat het niet door volgend seizoen?”

Veel meegemaakt

Dan doet Johnny net alsof hij het nieuws ook maar gewoon heeft gehoord, en zogenaamd niet van zijn vader. “Gisterenmiddag werd ik gebeld door Marco Louwerens, hè, directeurtje: ‘We gaan helaas stoppen en niet 28 april, maar 7 april.’ Gisterenavond is hij dat hier komen vertellen, na de show.”

Hij vervolgt: “Hélène is wel op de hoogte gebracht, Sam nog niet, want die moest nog een show maken. Dan heb je te maken met een redactie die twee jaar heel veel heeft meegemaakt met dit programma. Als we het gaan opnoemen, denk ik dat wij in twee jaar tijd meer hebben meegemaakt dan in vijftien jaar De Wereld Draait Door.”

Ehh? “Nou, dat is misschien ook niet helemaal waar. Ander voorbeeld. Maar dat hakte er wel in. Het zijn toch mensen die dan na 7 april op zoek moeten naar een nieuwe baan. Zo simpel is het.”

Ongelijk van Talpa

Johnny vindt dat er wel degelijk groei zat in het programma. “Ja, dat voelden wij ook. Er zijn koerswijzigingen geweest, iedereen heeft zich aangepast. Wat ik zeg: dieptepunten, hoogtepunten. Dit hadden we niet verwacht en zeker niet gehoopt. Ik merkte wel vandaag verslagenheid bij de redactie, boosheid ook, verdriet.”

Ze moeten nog vier weken door. “Nou, gedurende de dag zag ik wel weer mensen de tanden erin zetten en zeggen: wacht eens even, laten we gewoon deze vier weken zó hard knallen en, voor wat het waard is, het ongelijk van Talpa – want daar hebben we het over – bewijzen.”

Hij vervolgt: “Ehm, maar het ging inderdaad beter. Het voelde lekker, we hadden goede uitschieters naar boven, maar helaas. Nog vier weken.”

Slechte gastenlijst

Volgens Shownieuws-ster Evert Santegoeds was de gastenlijst van HLF8 gewoon slecht, zegt hij in de podcast Strikt Privé. “Ik kan me voorstellen dat als je een paar keer per week Fred Teeven er neerzet, dat dat nou niet de oplossing is voor je probleem om half acht. Dat gold eerder al voor Dominee Gremdaat, die ook wel een beetje over zijn houdbaarheidsdatum heen is.”

En collega Jordi Versteegden wijst op de vele optredens van Bastiaan Ragas. “Ik dacht: waarom zit hij daar nou? Vanwege welke deskundigheid?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Dan toch maar weer down-tv voor Johnny de Mol?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen