HLF8 na lang doormodderen toch van de buis: ‘Progressie blijft uit’

SBS 6 heeft na lang doormodderen toch besloten om de talkshow HLF8 van de buis te halen. “Het programma heeft onvoldoende kijkers aan zich weten te binden”, meldt de zender zojuist.

Hélène Hendriks © SBS 6

Het begon in de zomer van 2021 als hét hobbyproject van Johnny de Mol: HLF8. Hij droomde al jaren van een eigen talkshow en mocht die droom van zijn vader verwezenlijken in de vooravond van SBS 6. Al snel ontpopte het programma zich echter tot het podium waarop Johnny elke keer half snikkend statements over zichzelf of zijn familie opdiste.

Progressie blijft uit

HLF8 verloor zijn ziel toen Johnny zich vanwege ophef gedwongen zag te vertrekken. Hij is er sinds kort weer bij, maar alleen op de vrijdag; de overige avonden worden gedaan door Hélène Hendriks en Sam Hagens. Het gaat allemaal aan de meeste mensen voorbij en na lang doormodderen heeft SBS 6 daarom besloten om ermee te stoppen.

Marco Louwerens, televisiedirecteur van Talpa Network, laat zojuist – op de late avond – weten: “We hebben er met een gemotiveerd team ongelooflijk veel werklust en energie ingestoken om HLF8 te doen slagen in de vooravond van SBS 6. Ondanks aanpassingen in het format blijft de gewenste en benodigde progressie uit.”

Niet genoeg kijkers

De reden van het van de buis halen van HLF8 zijn de lage kijkcijfers. “We moeten vaststellen dat het programma onvoldoende kijkers aan zich heeft weten te binden”, zegt Marco.

Hij besluit: “HLF8 was een belangrijke waarde in onze (live)programmering en heeft meermaals voor mooie en spraakmakende momenten gezorgd. Daar ben ik de redactie, presentatie en graag geziene, terugkerende gasten enorm dankbaar voor.”

De laatste aflevering van HLF8 is over een kleine maand, op vrijdag 7 april. Drie dagen later begint de zender met een nieuwe vooravond, waarin Lang Leve De Liefde en Een Jaar Van Je Leven meer ruimte krijgen om het gat op te vullen.

‘Sneu voor Sam’

Het nieuws over het einde van HLF8 is geen verrassing. Veel mensen zagen het programma als trekken aan een dood paard. “Een talkshow minder misstaat niet en zal niet gemist worden. De snor blijft de meeste kijkers trekken op SBS 6 en de rest volgt op grote afstand”, zegt iemand in de reactiemodule van NU.nl.

Ene Flipke leeft mee met Sam Hagens. “Heb het nooit gezien volgens mij maar voor die Sam is dit wel sneu, komt net kijken in het wereldje van presenteren. Hél`ene redt zich wel, heeft werk zat.”

KlipKlap daarop: “Die Sam is ook wel een beroerde presentator. De gasten waren ook van discutabel niveau. Dit oversteeg net het niveau van Shownieuws.”

Talkshow minder

Reageerder ‘Nouja’ is er ook niet rouwig om. “Het goede nieuws is dat er voortaan een talkshow minder op de televisie te zien zal zijn. Het slechte nieuws bestaat uit de vervangende programma’s.”

Daar is Echtnie het mee eens. “Opvullen met Een Jaar Van Je Leven, wie zit daar nu op te wachten? Dan maar liever volmaken met Lang Leve De Liefde.”

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen