Johan Derksen ziet terugkeer naar RTL niet zitten: ‘Pech gehad!’

Johan Derksen baalt er niet van dat RTL geen interesse heeft om zijn tv-show Vandaag Inside terug te halen. Hij wil zelf namelijk ook niet terug naar de zendergroep. “Ze hebben pech gehad!”

Johan Derksen © RTL

De mannen van Vandaag Inside verdienden bij RTL elk 350 duizend euro per jaar. Ze wilden naar 450 duizend euro toe, maar RTL bood niet meer dan 390 duizend. Het laatst bekende Talpa-salaris van Wilfred Genee is iets onder de 1 miljoen, met Johan Derksen en René van der Gijp daar een paar ton onder. Ze schijnen echter méér te willen.

‘Pech gehad!’

De salarisonderhandelingen met Talpa verlopen echter stroef en wat hun marktwaarde niet ten goede komt is dat RTL publiekelijk roept geen interesse in hen te hebben. Wat vindt Johan daarvan?

Johan lijkt niet onder de indruk. Hij zegt tegen RTL Boulevard: “Je denkt toch niet dat ik nu nog eens een keer weer terugga ofzo? Ik heb niet het heen en weer. Nee. RTL heeft de kans gehad en ons voor een paar centen laten lopen. Ja, pech gehad.”

‘Ik ben 74’

De grootste troef in de contractonderhandelingen lijkt Johans leeftijd. Hij hoeft op zijn 74ste namelijk niet meer zo nodig. “John de Mol wil graag verder, maar ik ben 74, hè? Er komt een keer een end aan. Ik kan het nu fysiek nog allemaal goed opbrengen, maar als je 74 bent, dan ga je geen langjarige contracten meer tekenen.”

Wat weet hij van de discussie met Talpa? “We hebben een manager, hè, die dat doet? De heer Genee. Van der Gijp en ik bemoeien ons daar niet mee. Wilfred doet de onderhandelingen en als ik het een beetje goed aanvoel, dan haat John de Mol hem intussen.”

Glas champagne

Het zal allemaal wel goedkomen, verwacht Johan. “Wanneer het rond is horen we het wel, want dan zullen we wel met een glas champagne met meneer De Mol op de foto moeten. Daar draait het altijd op uit, want in zijn hart heeft hij er ook de pleuris in als we weer naar RTL gaan natuurlijk.”

Nou ja, dat sluit Johan dus zelf al uit, merkt Boulevard-host Luuk Ikink op: “Ik weet niet wat er dan nog te onderhandelen valt. Dan ga je óf weg bij SBS en stop je, of je blijft bij SBS.”

‘Ze staan sterk’

Collega Miljuschka Witzenhausen is het daar niet mee eens. “Ze zullen nu toch ook wel meer dan genoeg verdiend hebben inmiddels? Ze hoeven toch ook niet door?”

Ze besluit: “Ze hebben juist een heel sterke onderhandelingspositie. Ze kunnen gewoon zeggen: ‘We hebben genoeg. Graag of niet.’”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Johan Derksen in het ergste geval kan worden ingewisseld door Özcan Akyol?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen