Ali B tóch niet vervolgd door OM? ‘Er is dus he-le-maal geen zaak!’

Ali B is volledig door het ijs gezakt, maar of het OM hem daadwerkelijk gaat vervolgen is nog niet duidelijk. De rapper zélf heeft in elk geval aan Hans Klok laten weten dat er helemaal geen zaak is.

Ali B en Hans Klok © RTL

Tim Hofman heeft de carrière van Ali B abrupt tot stilstand gebracht met de schokkende onthullingen over zijn vermeende misdragingen in en rondom The Voice of Holland. We zijn inmiddels bijna een jaar verder en het OM heeft nog steeds geen beslissing genomen over de vervolging van de rapper.

‘Moedige’ Ali B

Nu Ali gewoon weer in Nederland is, duikt hij regelmatig her en der op. Hij was laatst toevallig te zien in het NOS Journaal en heeft ook de goochelshow van Hans Klok bijgewoond. De twee BN’ers hebben daar zelfs even met elkaar gepraat, vertelt de illusionist in het programma ‘Ramin in gesprek met‘ van interviewer Ramin Rezai.

Hans vindt het knap dat Ali er gewoon weer opuit gaat. “We hadden hier gisteren Ali B die langskwam. Die was hier gisteren met zijn nichtje en dan denk ik: ja, dat vind ik toch moedig. Ik hoorde het vijf minuten voordat ik opkwam.”

In twijfel getrokken

Het lijkt erop dat Hans de aangiftes tegen Ali B in twijfel trekt. “Ik ken Ali van vroeger. Weet je, het zijn wel allemaal aantijgingen van… Het wordt nu weer in twijfel getrokken. Maar goed, het OM heeft dat nog niet naar buiten gebracht, maar het zal je maar gebeuren. Ja, het zal misschien niet zo’n brave jongen geweest zijn, maar wie wel?”

Wat heeft Ali daarover gezegd dan? “Waarschijnlijk is het dus helemaal niks, maar hij wilde dat vertellen en toen kwam Ruth Jacott erbij en nog andere mensen erbij. Toen ging het gesprek eigenlijk alleen maar over de show.”

Schandpaal

We moeten niet doorslaan met z’n allen, vindt Hans. “Op dit moment is het zo’n hype om beroemde mensen aan de schandpaal te nagelen, maar je moet wel oppassen als je een BN’er bent.”

Hetzelfde geldt volgens hem voor Glennis Grace. “Ik vind dat Glennis genoeg gestraft is, weet je. Natuurlijk: het had nooit mogen gebeuren, maar dat weet ze zelf ook wel. Maar haar hele carrière is eigenlijk naar de filistijnen en dat zou zonde zijn, want ze heeft een stem als een engel.”

Spionnen van Yvonne

Wat vindt Hans van juicekanalen zoals die van Yvonne Coldeweijer? “Juicekanalen kijk ik nooit naar. Ik ken het fenomeen wel. (…) Het is op dit moment wel dat je denkt: wanneer ben ik zelf aan de beurt? (…) Ik heb gelukkig niet van die rare dingen gedaan in mijn leven, maar wat niet is, kan nog komen natuurlijk.”

Hij besluit: “Ik vind het wel ver gaan hoor, al die beweringen enzo. Ik denk: nou, als je zo’n juicekanaal hebt, dan moet je misschien ook wel eens over je schouder kijken als je in een steegje loopt. Het gaat een keer fout.”

Interview

Hans Klok over Ali en Glennis (vanaf 44:00):

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ook al wordt Ali B níet vervolgd, denkt u dat RTL 4 hem dan weer op het zadel hijst?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen