Duncan Laurence wil alleen nog Engels praten met RTL Boulevard

Duncan Laurence wil alleen nog maar in het Engels praten met verslaggevers van RTL Boulevard, meldt presentator Luuk Ikink. “Ik vind het wel een beetje raar. Dat hoeft toch niet?”

Duncan Laurence © RTL

De 28-jarige Duncan Laurence uit Spijkenisse voelt zich na het winnen van het Eurovisie Songfestival als een gigantische ster. Hij denkt inmiddels zó international te zijn dat hij niet eens meer in het Nederlands wil praten. “We spraken hem laatst en hij praat dus alleen nog maar Engels”, vertelt RTL Boulevard-ster Luuk Ikink in de BLVD Podcast.

Alleen Engels

Luuk laat in een fragment horen hoe dat precies gaat. Een verslaggever van Boulevard spreekt Duncan aan bij de uitreiking van de Edisons. “Duncan, wat gezellig…”

Daarop Duncan onmiddellijk: “Ja, zullen we het even in het Engels doen dat Jordan mee kan kletsen?”

Luuk legt uit: “Dit was dus op de Edisons. Very international van him. Maar dat is dus, zegt hij, omdat zijn vriend erbij is en die praat Engels, dus die moet dan meepraten. Maar hij wil alleen nog maar Engels praten met de Nederlandse pers. Dat is gek.”

Slap excuus

Collega Arno Kantelberg stelt dat Duncan dit puur gebruikt als slap excuus. “Het is dus niet omdat die vriend erbij is. Hij heeft een principiële keuze gemaakt om Engels te praten met de Nederlandse pers. Met of zonder vriend.”

En showkenner Rob Goossens: “Hij is, ik denk, niet comfortabel genoeg om als zijn vriend er niet bij is te zeggen van ‘we gaan het alsnog in het Engels doen’. Dus hij zorgt gewoon voor dat zijn vriend er altijd bij is. Dat hij altijd een excuus heeft om te zeggen van: ‘Ja, we gaan het even in het Engels doen’.”

Arno: “Die vriend doet niet mee toch in het gesprek?”

Luuk: “Nee, daarom. Dat vind ik ook zo gek eraan.”

Rob: “Nee, die vriend is volstrekt oninteressant.”

‘Zó raar’

Luuk lijkt Duncan te betichten van sterallures. “Dat vind ik ook zo raar inderdaad, want je zou verwachten: nou dit is bij de Edison, dat is een Nederlandse popprijs, dan krijg je een vraag, waarom zou je daar zoveel moeite voor willen doen om dat dan allemaal in het Engels te laten doen? Dat hoeft toch niet per se? Dat is gek.”

Arno: “Ja, iedereen moet waarschijnlijk meteen aan Regilio Tuur denken.”

Luuk: “Ja, hij wilde op een gegeven moment ook alleen nog maar Engels praten.”

Overigens praat Duncan op zijn sociale media al jaren alleen in het Engels, zelfs als hij reageert op Nederlandse fans.

Merk Duncan

Wellicht wil de zanger het merk ‘Duncan’ internationaler neerzetten, aldus Luuk. “Duncan weet: alles wat ik zeg, wordt in een vierkant blokje gegoten en op Instagram gezet. Hij denkt: dat kan maar beter international zijn, want dan kan mijn Zweedse en straks Indiaanse, of weet ik veel wat, doelgroep het allemaal volgen.”

Rob: “Op zich mee eens, maar kom er dan helemaal voor uit. Gebruik dan niet je vriendje als excuus van: ja, ik vind het sociaal fijner. Zeg dan gewoon: we gaan het nu gewoon in het Engels doen. Dan is het prima.”

Luuk: “Ja, precies.”

Arno: “Dan zou ik wel eigenlijk willen verzoeken om de rest van dit gesprek ook in het Engels te doen, want ik wil eigenlijk ook die markt hebben.”

Luuk: “Nou, dan gaan we door. Arno Kantelmountain.”

BLVD Podcast

De BLVD Podcast:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Duncan Laurence wil alleen nog Engels praten met RTL Boulevard. Overdreven?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen