Collega spreekt Angela de Jong aan op ‘rare uitspraak’ in Jinek

Angela de Jong is door haar rechterhand Marcus den Blanken aangesproken op een uitspraak die ze vrijdagavond deed in de talkshow van Eva Jinek. “Eén ding dat je gisteravond zei vond ik raar.”

Angela de Jong © RTL

AD-opiniediva Angela de Jong zat vrijdagavond vlak na de publicatie van het Volkskrant-artikel over de misstanden bij NOS Sport aan de talkshowtafel van Eva Jinek. Het ging daar uitgebreid over de hoofdpersoon uit dat artikel: Tom Egbers, die min of meer is gebombardeerd tot de pestkop van de sportafdeling van de omroep.

Arme Tom?!

Angela trok aan tafel de conclusie dat Tom voorlopig absoluut niet meer op televisie kan. Die conclusie trok hij twee dagen later zelf ook. En zijn vrouw Janke Dekker is opgestapt als voorzitter van Mores, het meldpunt voor wangedrag in de media. Ze waren tot voor kort een huwelijkspaar met aanzien, maar daar is weinig van over.

Om die reden toonde Angela in de talkshow een teken van medeleven, maar dat leverde haar een milde reprimande op van haar rechterhand bij het AD: Marcus den Blanken. Hij appte: “Eén ding dat je gisteravond bij Jinek zei over de onthullingen over NOS Sport, vond ik raar. Je zei ‘arme Tom en arme Janke’, terwijl ik juist dacht: ‘arm slachtoffer’.”

‘Hij heeft gelijk’

Achteraf begrijpt Angela dat wel een beetje. “Hij heeft gelijk. Natuurlijk heeft hij gelijk”, reageert ze in haar AD-column, erop wijzend dat haar medeleven vooral hoort uit te gaan naar de slachtoffers van de toxische werkcultuur bij NOS Sport.

Het gevoel van medelijden laat haar echter ook niet los. “Van het imago van die leuke blonde sportpresentator die al jaren zo gelukkig is met zijn acterende vrouw is in één klap niks meer over.”

Grofvuil

Angela verwacht dat er geen vervolg meer komt op programma’s als Toms Engeland. “De zoveelste carrière bij het grofvuil, want kom hier nog maar eens bovenop.”

Wat vindt ze van mensen die zeggen dat de rechter nog niet heeft geoordeeld? “Dat is een kulargument. Of het strafbaar is, of niet, doet niet ter zake. Het gaat om moreel uiterst verwerpelijk gedrag.”

‘Begrijp nu beter’

Marcus heeft nu meer begrip voor de uitspraken van zijn beroemde collega. “Verbaasde me zaterdag over een opmerking van Angela bij Jinek en stuurde een appje. Deze column volgde en ik begrijp nu beter wat ze bedoelde”, twittert hij.

De column van Angela:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Arme Tom Egbers en arme Janke Dekker?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen