Samantha Steenwijk verbijstert met optreden: ‘Zingt enórm vals’

Samantha Steenwijk zorgt voor verbijstering met haar optreden tijdens Holland Zingt Hazes. De ‘livestream’ op Videoland verraadde dat ze ontzéttend vals zong, aldus Yvonne Coldeweijer.

Samantha Steenwijk © RTL

Het Holland Zingt Hazes-concert waarin André Hazes jr. afgelopen vrijdag zijn comeback maakte, werd live uitgezonden op Videoland. Nou ja, live… De registratie liep ongeveer een half uur achter. Waarom eigenlijk? Yvonne Coldeweijer, die als musicalartiest en gezicht van RTL Telekids jarenlange zangervaring heeft, legt het uit.

‘It’s all fake!’

Yvonne vertelt in een video op YouTube dat de optredende artiesten eerst door de autotune heen gingen. “Ik schrok me helemaal dood van onze vriendin ‘Samanth’. Is het jullie opgevallen dat iedereen die aan het zingen was tijdens de show geautotuned werd in de nabewerking? Ze kondigden dus aan dat het live was, maar het was helemaal niet live!”

Ze vervolgt: “Er zat een half uur tussen en je weet hoe de media zijn, je weet hoe dit werkt: it’s all fake, ok? Waarom wordt dit uitgezonden op tv? Waarom geven de artiesten daar toestemming voor? Omdat er is beloofd dat hun stemmen nog even supersnel door de nabewerking zouden gaan. Dat kon ik meteen horen.”

Valse noten

Je haalt de vals zingende sterren er zó uit, aldus Yvonne. “Het is namelijk zo: hoe valser je zingt, hoe meer je de nabewerking hoort. Weet je wel, dat elektronische randje dat je dan hoort, dat hoor je zeg maar alleen als de noot vals is. Dan trekken ze de noot omhoog of omlaag, dat ligt eraan welke kant je vals op zingt.”

Op zich is er volgens de juicekoningin niets mis met autotune. “Ik snap het ook wel: je staat op het podium en kunt niet elke noot loepzuiver zingen.”

‘Echt supervals!’

Er zit echter wel een verschil tussen niet elke noot loepzuiver zingen en er compléét naast zitten, aldus Yvonne. “Ik zag onze vrienden Gerard Joling en Jeroen van der Boom en hier en daar hoorde je dan wel van: oeh, het is nabewerkt, maar, weet je wel, het viel nog mee. Tótdat onze vriendin op het podium kwam.”

Samantha is volgens haar echt compléét door de mand gevallen. “What the f*ck, Samanth? Samanth, what’s going on? Dit was echt supervals! Dit was zelfs vals door de nabewerking heen! Wauw, dat was niet best…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Begrijpt u dat Samantha Steenwijk werkelijk overal op 'speed dial' staat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen