Saskia Belleman nog nooit zó hard aangepakt: ‘Zure vaatdoek!’

Saskia Belleman, rechtbankverslaggever van De Telegraaf, wordt genadeloos hard aangepakt door het podcastduo Mark Koster en Yvonne Coldeweijer. “Ahhhh. Wat een zure vaatdoek is dit!”

Saskia Belleman © RTL

Yvonne Coldeweijer heeft een enorme aanhang, maar er zijn ook veel mensen die zich aan haar ergeren. Eén van hen is Saskia Belleman, die anderhalve week geleden bij Jinek zat om over de kroketzaak te kletsen. De rechtbankverslaggever van De Telegraaf bleek het helemaal top te vinden dat Rachel Hazes geen gecremeerde kroket meer genoemd mag worden.

Zure vaatdoek

Hoewel Saskia geacht wordt om op neutrale wijze verslag te doen van rechtszaken, liet ze bij Jinek wel héél duidelijk blijken dat ze walgt van Yvonne. “Zij ziet zichzelf graag als journalist geloof ik, maar dat is ze niet”, sneerde ze onder meer. En: “Ik denk dat ze zelf dat gevaar nog niet helemaal inziet, maar het kan absoluut gevolgen hebben voor haar businessmodel.”

Het ietwat chagrijnige commentaar van Saskia levert haar nu een flinke verbale vuistslag op van De Juice Show, de podcast van Yvonne en mediajournalist Mark Koster. Hij: “Ik gooi haar naam gewoon omhoog en dan kan jij als een soort hond gaan happen op dit bot: Saskia Belleman. Die zit in kamp-rechter, hè?”

Zij: “Ahhhh. Wat een zure vaatdoek is dit.”

‘Pas op!’

Mark schrikt flink van deze bijnaam, vooral na het pittige kroketvonnis. “Zure vaatdoek?!”

Yvonne: “O, o, o! Pas op hoor, dat ik niet word aangeklaagd! Voor die zure vaatdoek!”

Ze is het in elk geval wel, vindt Yvonne. “Stel: je bent jarig, leuk, en je geeft een feestje, dan nodig je haar al niet uit. Ze is gewoon zó ongezellig. Stel dat je per ongeluk bevriend met haar bent of je partner is bevriend met haar, dan denk je toch: ik skip gewoon mijn feestje wel, want het wordt gewoon niet leuk als zij mag komen. Het is gewoon… Het is zó’n zuur, serieus…”

‘Ze typt!’

Yvonne vindt het lachwekkend dat Saskia het woord ‘businessmodel’ in haar mond neemt. “O, wat bijdehand! Wie is zij dan dat zij dat weet? Is zij een ondernemer dan? Wat weet zij daarvan dan, van business? Weet je wat die meid doet heel de dag? De verslaggeefster? Zeg maar wat ze doet!”

Mark: “Ze registreert.”

Yvonne roept: “Ze typt!”

Mark: “Ze typt op Twitter dingen.”

Yvonne: “Ze typt op Twitter dingen! Dat is wat zij doet!”

Mark: “Ik zit nog wel eens in een archief om iets uit te zoeken. Saskia Belleman, lieve dame, wat doe jij dan? Je gaat naar de rechtbank, je typt op wat je hoort en that’s it!”

‘First of all, b*tch!’

Die Saskia is kansloos, vindt Yvonne. “Maar luister. Zij zegt bij Jinek over mij: ‘Wij journalisten hebben regels om ons aan te houden. Yvonne Coldeweijer wil ook heel graag journalist zijn.’ Dan denk ik: first of all, b*tch, ik wil helemaal niet een journalist zijn. Ik ben precies wat ik zelf wil zijn! Ik heb mijn eigen entiteit gecreëerd! Ik heb mijn eigen baan gefixt.”

Ze vervolgt: “Er is niets wat ik wil zijn wat ik niet al ben, oké? Als ik journalist wilde zijn, ging ik wel naar de school voor journalisten! Nee. Punt. Daarnaast: ben jij zelf een journalist, meid? Ik vind haar meer een griffie. Ze typt wat in de rechtbank wordt gezegd en dat zet ze op Twitter! Wat doet zij zelf dan? Die meid doet helemaal niks!”

‘Kun je een aap leren!’

Mark denkt er net zo over als Yvonne. Hij zegt: “Saskia zit in een soort heel oude groef. Die weet helemaal niet meer hoe de moderne tijd werkt. Wat wil ze dan? Wil ze het gaan verbieden? Wil ze gaan verbieden dat jij op Instagram wat schrijft? Dat kan toch helemaal niet! Wat denkt ze dan?”

“Ze is zelf superouderwets, want ze gaat de rechtbank in, typt wat op Twitter, maar is dat nou journalistiek? Dat vraag ik me af. Dit kun je een aap leren! Het is niet de hoogste vorm van journalistiek. Vaak dat soort mensen hebben de grootste mond over wat journalistiek is. Dat zijn vaak de grootste lafbekken in de echte journalistiek.”

De rant over Saskia Belleman kunt u beluisteren via Podimo.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen