Rutger Castricum: ‘Dit is zó pijnlijk voor Matthijs van Nieuwkerk!’

Rutger Castricum vindt het ongelooflijk pijnlijk voor Matthijs van Nieuwkerk dat zijn quiz The Connection zonder hem zelfs net iets méér kijkers trekt. “Patrick Lodiers die het beter doet: ai!”

Matthijs van Nieuwkerk en Rutger Castricum © BNNVARA, NPO

Aan het begin van 2022 viel Linda de Mol van haar sokkel en de sterrenstorm greep aan het eind van het jaar ook nog eens Matthijs van Nieuwkerk bij zijn enkels. Die is nu ook van zijn sokkel af. BNNVARA heeft de presentator in een recordtempo vervangen in vrijwel ál zijn shows, en die gaan stuk voor stuk met het grootste gemak verder.

Niet voor de poes

Matthijs moest afgelopen weekend met lede ogen aanzien hoe zijn quiz The Connection met opvolger Patrick Lodiers gewoon net zo succesvol was en zelfs ietsjes meer kijkers trok.

Het werd gisteren besproken in de seizoensopener van Media Inside. Sidekick Marcel van Roosmalen: “Ik zei vooraf al: ‘Dit kan wel eens veel beter gaan worden dan Matthijs van Nieuwkerk het doet.’ En moet je nou even kijken hoe hij daar staat: zelfverzekerd, veel vlotter eigenlijk, vind ik.”

Presentator Gijs Groenteman: “Jazeker, en Marcel: de score van het programma was ook niet voor de poes, hè?”

Eén ding erger

Marcel daarop als de mannelijke equivalent van Tina Nijkamp: “Dat is het Lodiers-effect.”

Gijs: “Het heeft heel goede cijfers gehaald. Zet Patrick Lodiers erop en alles schiet omhoog.”

Dan mengt tafelgast Rutger Castricum zich in de discussie. Hij vindt het bijzonder pijnlijk voor Matthijs. “Er is een ding erger dan álles kwijtraken en dat is dat Patrick Lodiers het beter doet dan jij.”

‘Dat wil je niet’

Gijs: “Ja, precies! Stel jij zou in het nieuws komen met iets, Rutger, en je zou gecanceld worden door de publieke omroep: voor je het weet zit Patrick Lodiers in die Hofbar.”

Rutger: “Ja, en dat laatste is dus het allerergste. Dat die dan beter scoort! Dat wil je niet, nee.”

Er is nog één Matthijs-programma dat nog níet is overgenomen door een ander: Matthijs Gaat Door. Dat wil Eric Corton nu gaan doen. Marcel: “Matthijs ligt eigenlijk en er zitten een heleboel vogels omheen die klaar staan om het lekkerste brokje te pikken en Eric Corton heeft gedacht: ik richt me op het meest sappige stukje vlees.”

Eric Gaat Door

Wat denkt Marcel ervan? “Ik denk dat hij een heel mooie Eric Gaat Door op de mat kan gaan leggen.”

Het is overigens wel sneu hoe snel Matthijs is uitgewist door de publieke omroep, vindt Marcel. “Wat deed hij veel en wat wordt dat opgeslokt eigenlijk.”

Gijs: “Dat is Hilversum, hè?”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen