Roxeanne Hazes ontploft na zitting: ‘Rachel doet alsof ik gek ben!’

Roxeanne Hazes vindt het kwalijk hoe ze door het juridische team van haar moeder Rachel Hazes wordt afgeschilderd. “Wat haar écht irriteerde is het woordje ‘onvermogen’. Alsof ze gek is.”

Rachel Hazes, Patty Brard en Roxeanne Hazes © NPO, SBS, NPO

Het was gisteren eindelijk zo ver: Rachel Hazes moest in Utrecht ter zitting verschijnen voor de behandeling van het kort geding dat is aangespannen door dochter Roxeanne. Zij stelt dat Rachel vlak voor het overlijden van vader André is onterfd, wat zou betekenen dat ze jaren heeft lopen graaien uit een nalatenschap die eigenlijk voor André jr. en Rox is.

Rox en de roddelpers

Rachel weigert om stukken te overhandigen die zouden bewijzen dat ze wél André’s erfgenaam is. “Ze zijn vaak door Rox opgevraagd, maar Rachel wil deze maar niet overhandigen. OMDAT ZE DIE NAMELIJK NIET HEEFT 😂”, giert hazoloog Yvonne Coldeweijer op haar juicekanaal. “Laat gewoon het document zien, dan is de hele zaak van tafel!”

Volgens de advocaat van Rachel mag Roxeanne de stukken wel inzien, maar dan moet ze met een advocaat langskomen en mag ze geen aantekeningen of kopieën maken. “Omdat ze nauwe banden heeft met de roddelpers en niet schroomt om gevoelige informatie rond te strooien”, stelt Rachels advocaat volgens Saskia Belleman.

‘Alsof ik gek ben!’

Rachels advocaat Royce de Vries stelt dat er meerdere malen is aangeboden om op een accountantskantoor alle stukken in te zien. “Daar zou Roxeanne geen gebruik van hebben gemaakt. De Vries zegt dat er vooral sprake lijkt te zijn van ‘het onvermogen van Roxeanne om de stukken te wíllen begrijpen'”, aldus Saskia.

En juist die uitspraken storen Roxeanne heel erg, verklapt haar goede vriendin Patty Brard in Shownieuws. “Ik vind het best wel heftig en zij ook – we zaten even met elkaar aan de telefoon vandaag – dat er op een gegeven moment werd gesteld door de advocaat van Rachel dat er een ‘onvermogen is van Roxeanne om de stukken te willen begrijpen’.”

Patty: “Wat haar écht irriteerde is het woordje ‘onvermogen’. Alsof ze gek is. Ik denk niet dat Royce dat bedoelde, maar het was wel een toon waarvan ik denk: jongens, kom op. De woordkeuze is best wel hard.”

Niks te verbergen?

Het is onbegrijpelijk dat Rachel zo moeilijk doet over het vrijgeven van de stukken, vindt Patty. “Als je niks te verbergen hebt, kun je het toch gewoon geven? Misschien ben ik heel naïef hierin.”

Strafrechtadvocate Natacha Harlequin vindt het opvallend. “Ik hoop dat het testament er in elk geval is en de rechter vanuit daar verder kan beslissen. Ik heb dat tot het eind van de zaak niet gehoord. Het kan zijn dat dat er wel is, maar dat het niet uitgesproken wordt in de zitting.”

Haar evenknie bij RTL Boulevard, Clarice Stenger: “De rechter zegt: ‘Als ik kijk naar de stukken die er zijn, de documenten, de verklaring van erfrecht (…), dan lijkt het erop dat zij daar niet genoemd is.’ Dan lijkt het voor een rechter heel duidelijk te zijn.”

Arrogante houding

De arrogante houding van kamp-Rachel lijkt dus misplaatst, zegt Shownieuws-ster Bart Ettekoven. “Haar advocaat heeft wel een soort arrogante houding, Royce, in zo’n rechtszaak. De advocaat van Rox zegt ook: ‘Vanaf juni, het moment dat we contact hebben, is er een heel hautaine toon van: je wacht maar even, het is allemaal niet zo belangrijk.’”

Rachel roept continu, ook tijdens deze zitting weer, dat haar kinderen altijd op de eerste plek staan. Bart: “Dat is hetzelfde riedeltje dat we al honderd jaar horen: ik doe álles voor mijn kinderen! Maar ondertussen heeft ze met beide kinderen niet of nauwelijks contact.”

Sneer van Patty

Patty verwacht dat André jr. zich uiteindelijk bij de zaak van zijn zus gaat voegen. “Wat ik wel denk is dat hier een nieuw hoofdstuk aan toegevoegd gaat worden. Dat is als Holland Zingt Hazes voorbij is en kleine Dré zich misschien wel gaat voegen bij zijn zus. Dan hebben we echt de poppen aan het dansen. Sterker nog: die zal worden opgeroepen door de rechter.”

De televisiediva sluit af met een pittige sneer aan het adres van Rachel: “Ik kan me gewoon niet voorstellen dat als je moeder bent, je hebt twee kinderen, twee kleinkinderen en je hebt zóveel geld, dat dit is hoe je je leven indeelt. Ik kan het me gewoon niet voorstellen.”

Tot slot: wat vindt Yvonne het meest shocking? “Dat Rox eist dat Rachel zichzelf geen Hazes meer mag noemen. Heel heftig! De advo van Rox noemt Rachel in de rechtszaal ook de hele tijd ‘mevrouw van Galen’, haar meisjesnaam. Hahaha, savage!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Rachel Hazes beschuldigt Roxeanne van korte lijntjes met de roddelpers. Lachwekkend?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen