Marco Borsato krijgt steun van VI-trio: ‘Het duurt nu echt te lang’

Marco Borsato ziet de publieke opinie kantelen. Na de woedeuitbarsting van de Shownieuws-sterren, springt nu ook het Vandaag Inside-trio voor hem in de bres. “Het begint echt te lang te duren.”

Johan Derksen, Marco Borsato en René van der Gijp © SBS 6, RTL 4

Er is behoorlijk wat ophef over het feit dat RTL 4 een kandidaat in een zangprogramma min of meer heeft verboden om een liedje van de controversiële Marco Borsato te coveren. Hij wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag bij minderjarige meiden en dat is natuurlijk niet bepaald een licht vergrijp.

Billenknijper

Toch gaat het te ver om al Marco’s liedjes te boycotten, vinden critici. De sterren van Shownieuws zijn zelfs ontploft over de beslissing van RTL 4 en ook de mannen van Vandaag Inside beginnen mededogen te krijgen met de hitzanger.

Johan Derksen zegt in het programma: “We kunnen ook doorslaan, hè? Kijk: Marco Borsato wordt verdacht van het feit dat hij dames in de billen geknepen heeft enzo.”

Collega Wilfred Genee: “Ja, minderjarige.”

Naar de klote

Johan: “Ja, minderjarige dames. Als dat zo is, dan is dat heel kwalijk, maar we moeten nou niet net doen of daar zware criminaliteit aan ten oorsprong ligt, hè? Als dat zo is, dan zal hij daarvoor gestraft worden. Hij is daar al voor gestraft: zijn carrière is naar de klote, zijn vrouw is weg, zijn kinderen hebben problemen.”

Hij vervolgt: “Maar om nou te zeggen: niemand mag op tv een liedje zingen dat van hem is, vind ik een beetje ver gaan hoor.”

‘Duurt lang’

Wilfred: “Het kan ook zijn dat mensen die liedjes helemaal niet fijn vinden om naar te luisteren omdat ze het niet zo mooi vinden, maar om het nou te gaan cancelen.”

Johan: “De Kuip stond altijd vol als hij stond te zingen.”

René: “Ik vind het bij hem ook wel lang duren hoor. Het gaat niet om tientallen meisjes, hè? Het gaat volgens mij om één meisje. Dan vind ik wel dat dit heel lang duurt hoor, Johan. Jezus, kom op man.”

Carrière voorbij

Johan: “Ja, zijn carrière is al een paar jaar helemaal voorbij.”

Wilfred: “Het is wel wat je zegt René: zo’n man verdient ook wel duidelijkheid. Als op een gegeven moment blijkt dat er niets aan de hand is… De man zit maar te wachten de hele tijd. Het is echt absurd als je erover nadenkt.”

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen