Marco Borsato-verbod RTL 4 leidt tot woede: ‘Wat een laffe keuze!’

De zenderleiding van RTL 4 krijgt een stelletje woeste Shownieuws-sterren over zich heen. De zender heeft een soort Marco Borsato-verbod ingesteld en dat vinden die critici een ‘laffe keuze’.

Bart Peeters en Marco Borsato © RTL, YouTube

RTL 4 komt binnenkort met een programmaatje waarin Nederlandse en Vlaamse zangers liedjes zingen uit het land van de ander. Deelnemer Bart Peeters wilde graag Dromen Zijn Bedrog zingen. “Maar van de ploeg van RTL 4 mocht dat niet. Omdat er een gerechtelijk onderzoek tegen Marco loopt”, vertelt hij in de krant Dag Allemaal.

Borsato-verbod

Bart besloot daarom maar om voor het liedje Drank & Drugs te gaan, van de eveneens controversiële Lil Kleine. “Maar ook dat lag moeilijk, omdat tegen hem een klacht loopt wegens mishandeling. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een nummer van Herman van Veen”, aldus de Vlaamse zanger.

Een RTL-zegsman bevestigt dat aan De Telegraaf. “Het klopt. Er zijn toen inderdaad meerdere nummers besproken. Ook die van Marco Borsato en Lil Kleine. Uiteindelijk is de keuze gevallen op het nummer van Herman van Veen. De afwegingen in dit soort situaties zijn soms lastig. Op dat moment en voor dit programma, leek dit de beste keuze.”

Buitensporig

Marco ligt al geruime tijd onder vuur vanwege beschuldigingen van wangedrag bij minderjarige meisjes, maar dat is volgens Evert Santegoeds geen reden om zijn liedjes te boycotten. “Dat RTL nou echt al beslist dat zelfs de liedjes van Marco Borsato besmet zijn… Het is toch werkelijk belachelijk?”, briest hij in Shownieuws.

Hij vervolgt: “Het is nergens op gebaseerd, maar zo ver gaat het nu. Ik vind het echt buitensporig worden.”

Laffe keuze

Collega Ronald Molendijk vraagt zich af waarom RTL spreekt van ‘dit soort situaties’. “Mag ik even weten wat ‘dit soort situaties’ dan zijn? We hebben het ten eerste over iemand die gewoon Nederlandse liedjes heeft gezongen die niet veroordeeld is. Er is dus helemaal niet ‘dit soort situaties’, dus wat voor keuze is er dan moeilijk?”

Evert: “Nee, het is een heel laffe keuze.”

Ronald: “Een laffe keuze? Ik vind het gewoon een ronduit asociale keuze! Als we gaan graven bij mensen is er toch altijd wel iets te vinden?”

Hazes-liedjes

Evert wijst erop dat RTL dan eigenlijk ook geen liedjes van André Hazes zou moeten toestaan. “Als je Hazes-liedjes wil zingen kan het eigenlijk ook niet, als je weet wat Rachel zelf verteld heeft over hoe oud ze was toen ze met André in bed lag.”

Ronald: “Ik begrijp werkelijk niet wat die mensen in hun botte hersens denken, dat je zo iemand helemaal buitenspel zet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

RTL 4 heeft liever geen liedjes van Marco Borsato in een belangrijke show. Logisch?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen