Antoinette Hertsenberg ziet Dionne Stax niet als sterke concurrent

Antoinette Hertsenberg ziet in haar tv-collega Dionne Stax niet zo’n sterke concurrent. Sterker nog: de Radar-ster weet niet eens hoe haar programma heet. “De Waarde Onbekend ofzo.”

Dionne Stax en Antoinette Hertsenberg © NPO, RTL

Twee NPO-klassiekers zijn door de omroeptop rücksichtslos van het hoofdpodium gehaald. Opsporing Verzocht heeft na de verhuizing naar NPO 2 de helft van het aantal kijkers verloren en na het weekend is Radar aan de beurt. Stort het programma van Antoinette Hertsenberg óók als een plumpudding in elkaar?

Harde dobber

Een kijkcijferval zou schadelijk zijn voor de invloed van Radar, geeft Antoinette toe in Jinek. “Ja, dat zou zeker iets doen met de slagkracht van het programma, maar ik weet niet of het gebeurt, want het is wel iets heel anders. Als wij beginnen, dan is De Slimste Mens afgelopen. Dat zit nu op NPO 1 en die doen het héél erg goed.”

De Slimste Mens schommelt rond de 2,5 miljoen kijkers. “En als je daar tegenover zit, zoals Anniko met Opsporing Verzocht, dan is dat wel een heel harde dobber. Het zou ook best kunnen dat het komende dinsdag voor Opsporing Verzocht ook weer een beetje mee gaat vallen”, aldus de presentatrice.

‘Dionne ehhh…’

Antoinette ziet in Dionne Stax, die volgende week haar directe concurrent is, in elk geval niet zo’n grote bedreiging. Sterker nog: ze weet niet eens hoe haar programma heet! “Wij zitten straks tegenover ehhh, ehhhh, ehhhh, Dionne Stax met ehhh… Nou ben ik éven de naam kwijt.”

Gastvrouw Eva Jinek: “Vermeer?”

Antoinette: “Nee, nee, nee, De Waarde Onbekend, ofzo.”

Eva: “Van Onschatbare Waarde!”

Antoinette: “Van Onschatbare Waarde, ja! Sorry, ik wist het echt wel.”

Last van Antoinette

Eva: “Ik was even bang dat het het programma was dat over Vermeer gaat, maar dat is het niet.”

Antoinette: “Nee. Maar het is toch iets anders dan De Slimste Mens. Het zou dus ook wel eens kunnen zijn dat NPO 1 straks heel veel last van Radar krijgt.”

Oftewel: Antoinette denkt dat ze ondanks haar degradatie kan winnen van Dionne die wél op het hoofdpodium staat. Ze is dus niet bepaald onder de indruk van haar NPO-collega. “Dat gaan we maandag merken.”

Te oude kijkers

Wat vindt Antoinette overigens van de kritiek dat de kijkers van Radar wel erg oud zijn? “Ja, voor mij is elke kijker een kijker, dus ik heb nooit zo gerekend. Dat zijn andere mensen die zeggen dat het aan bepaalde modellen moet voldoen.”

“Ik snap ook dat je als publieke omroep ook jonge mensen wil bereiken. Daar doen we ook ons best voor, maar misschien zijn wij daar niet het beste programma voor. Dat zou kunnen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen