Sandra Schuurhof vindt dat Jaimie Vaes te ver gaat: ‘Doe dit NIET!’

Sandra Schuurhof vindt dat Jaimie Vaes zich vergaloppeert door te verklappen dat haar zoontje Lío (3) mogelijk een vorm van autisme heeft. “Laat je zoontje er nou alsjeblíeft buiten.”

Sandra Schuurhof en Jaimie Vaes © SBS 6, YouTube

Jaimie Vaes, de ex-vriendin van Jorik Scholten (Lil Kleine), heeft een anderhalf uur durend interview gegeven aan Robbert Rodenburg. De realityster probeert daarmee tegenwicht te bieden aan de negatieve berichtgeving die er de laatste tijd over haar is. Ze vertelt echter ook dingen die niets met haar relatiebreuk te maken hebben.

Lío autistisch?

Op een gegeven moment heeft Jaimie het over hun zoontje Lío van drie jaar oud. “Lío vertoont al vanaf jonge leeftijd best veel tekenen van een vorm van autisme en dat weet eigenlijk helemaal niemand, dus de zorgen die ik al heb als moeder over hem zijn al vrij hoog”, vertelt ze.

Ze vervolgt: “Niet omdat ik het erg vind, hè, dat hij een vorm van autisme hebt, alleen je wil gewoon voor je kindje het allerbeste en je wil dat het leven hem gewoon toelacht en het hem niet moeilijk gemaakt wordt. Als moeder zijnde maak ik me sowieso al heel erg zorgen over zijn welzijn.”

Sandra kritisch

Presentatrice Dyantha Brooks, die goed bevriend is met Robbert, stelt in Shownieuws dat Jaimie hiermee slecht ingaat op de geruchten die er al rondgingen. “Er gaan al langere tijd geruchten.”

Story-baas Guido den Aantrekker daarop: “Die geruchten zijn bekend. Wij hebben er nooit over bericht.”

Collega Sandra Schuurhof vindt het geen excuus. “Bij mij waren ze bijvoorbeeld niet bekend en ik denk dus voor de meeste mensen die nu zitten te kijken, dat ze ook niet bekend zijn. Misschien in het Amsterdamse, maar voor de rest niet. Ik denk dan: het is ook de privacy van je kind.”

‘Hou hem erbuiten!’

Sandra vindt dat je helemaal geen medische informatie over je kinderen op straat moet gooien. “Zo’n opmerking blijft altijd bestaan en altijd ga je iemand ook bekijken met dat in je achterhoofd wellicht. Dan denk ik: ja, laat je zoontje er nou alsjeblíeft tussenuit… Die heeft al genoeg meegekregen van de ellende tussen de ouders.”

Natacha Harlequin: “Ik moet je eerlijk zeggen, Sandra: ik ben het daarmee eens. Terwijl we hier aan tafel zitten, denk ik: ga ik nou hier aan tafel als volwassen vrouw van 49 het over een jongetje van 3 hebben? Het jongetje heeft nergens om gevraagd, ik ken dat hele kind niet. (…) Het is gewoon medische informatie en dat is gewoon privé.”

VVD-showkenner Frits Huffnagel vindt het onhandig. “Waarom nou weer zo’n interview met ook weer dit soort informatie? Dat helpt volgens mij niet.”

‘Helpt niet’

RTL Boulevard-ster Luuk Ikink is het daarmee eens. Hij zegt in zijn eigen showrubriek: “Als ik dit weer zie, dan denk ik ook: misschien had ze het interview maar niet moeten doen en gewoon wachten op de rechtszaak en het daar laten.”

Tv-kenner Rob Goossens: “Ik schrok me te pletter toen ik dit hoorde. Natuurlijk omdat ik het heel erg vind voor Lío, maar ook dat ze het deelt, want dit is ook weer zoiets. Iedereen die in de toekomst met Lío te maken krijgt, heeft dit al gezien, dus je gebruikt toch weer je zoon om een verhaal te maken.”

Hij besluit: “Waarom in vredesnaam aan de hele wereld vertellen dat die arme jongen dus blijkbaar, ondanks dat hij 3 is, nog steeds niet praat en tekenen van autisme vertoont?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jaimie Vaes onthult dat haar zoontje mogelijk autistisch is. Onhandig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen