Glennis Grace ziet verzet toenemen: ‘NIET in verzorgingstehuis!’

Glennis Grace ziet het verzet tegen de werklocatie van haar taakstraf toenemen. Na Sébas Diekstra uit nu ook een columniste van Vrouw zeer felle kritiek. “Een gotspe dat ze daar wordt toegelaten!”

Glennis Grace © YouTube

De tweehonderd uur taakstraf die Glennis Grace opgelegd heeft gekregen voor haar gewelddadige gedrag in de Jumbo, mag ze gaan vervullen in een verzorgingstehuis. Volgens advocaat Sébas Diekstra, die slachtoffers van The Voice bijstaat, is het een regelrechte schande dat zo iemand tussen kwetsbare ouderen wordt losgelaten.

‘Dit is raar’

Vrouw-columniste Hester Zitvast sluit zich daar in haar column bij aan. Ze wijst erop dat mensen in verzorgingstehuizen allerlei gezondheidsproblemen hebben en soms niet meer voor zichzelf kunnen zorgen. “Dan is het toch op z’n zachtst gezegd een beetje raar dat iemand die is veroordeeld voor mishandeling uitgerekend daar mag boeten?”

Als je in zo’n organisatie een vaste baan wil, dan moet je een Verklaring Omtrent Gedrag overhandigen, benadrukt Hester. Zo’n verklaring zou een BN’er-tokkie als Glennis dus nóóit krijgen. “We hebben het hier over iemand die met een knokploeg een supermarktmedewerker te lijf ging.”

Onveilig gevoel

Veel mensen kennen Glennis van haar optredens in de media en zullen er daarom een milder gevoel bij hebben. “Maar denk eens alleen aan de woorden ’veroordeeld voor een geweldsdelict'”, zegt ze.

Zonder dat het per se over Glennis gaat dus. “Sec het bericht dat er iemand in het verzorgingshuis van je vader/moeder/opa of oma komt werken die een geweldsdelict gepleegd heeft. Onveilig gevoel geeft dat he?”

Hester vindt een fabriek of plantsoenendienst een geschiktere straf voor Glennis. “Maar niet bij kwetsbare ouderen.”

Papierprikker

Er klinkt ook op sociale media veel kritiek op Glennis’ taakstraf. “Met een papierprikker op pad sturen lijkt me een beter idee!”, twittert Marie.

En HWH: “Criminelen een taakstraf laten doen bij organisaties waar je enkel binnen komt met een Verklaring Omtrent Gedrag??? Is hier nu niemand die daar iets over roept in de Tweede Kamer?”

Rien tot slot: “Laat haar lekker bij de plantsoenendienst werken.”

Twitter-discussie

Er is onder de tweet van Sébas Diekstra een flinke discussie ontstaan over Glennis:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Welke werkstraf vindt u passender voor Glennis Grace?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen