Glennis Grace shockeert: ‘Zet haar niet tussen kwetsbare ouderen!’

Glennis Grace shockeert de bekende advocaat Sébas Diekstra met de plek waar ze haar taakstraf gaat vervullen. “Ik ben extra gevoelig als het gaat om de veiligheid van kwetsbare ouderen.”

Glennis Grace en Sébas Diekstra © RTL

Sébas Diekstra, de advocaat die slachtoffers van The Voice of Holland bijstaat, vindt het een gotspe dat Glennis Grace haar taakstraf mag vervullen in een verzorgingstehuis. Hij wijst erop dat de zangeres is veroordeeld voor een heftig geweldsmisdrijf en dat ze nu tweehonderd uur tussen de kwetsbare ouderen gezet wordt.

‘Dit is bijzonder’

Het gaat véél te ver, laat Sébas weten in een twitterbericht. “Het is toch bijzonder dat we als samenleving iemand die voor een heftig geweldsmisdrijf is veroordeeld de (opgelegde en bijna maximale) taakstraf laten uitvoeren in een verzorgingshuis. Een plaats waar zich veel kwetsbare mensen bevinden.”

Hij vervolgt: “Na een dergelijke veroordeling is de kans op een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) om in een verzorgingshuis te kunnen werken in de regel heel laag. Maar een lange taakstraf uitvoeren in diezelfde omgeving is kennelijk geen probleem. En ja, ik ben extra gevoelig als het gaat om de veiligheid van kwetsbare ouderen.”

Kritische Bart

Bart Ettekoven, deskundige in Shownieuws, uitte donderdagavond ook al kritiek op de locatie van Glennis’ werkstraf. “Ik vind het wel wat hoor, dat we allemaal van dit soort types op die oude van dagen afsturen.”

De kritiek van Bart luidde op een flinke reprimande van de andere mensen aan de Shownieuws-tafel. Het gesprek in de studio werd op die avond geleid door Glennis’ goede vriendin Dyantha Brooks.

‘Hou op zeg!’

Patty Brard wees Bart direct terecht. “Ach, hou eens op zeg!”

Natacha Harlequin vindt het juist mooi dat Glennis in het verzorgingstehuis gaat werken waar haar vader ook heeft gelegen. “Ik zit helemaal in die video geëmotioneerd en dan kom jij weer.”

Patty: “Ja, dan kom jij weer.”

Bart: “Ja, maar ik bedoel. Oké, nou, laat maar.”

Geslijm

Ongelooflijk, vindt Sébas dit. “De verbazing van Bart Ettekoven eergister in Shownieuws over het feit dat we geweldplegers hun straf laten uitvoeren tussen kwetsbare ouderen was niets minder dan terecht.”

Hij besluit: “Door het geslijm richting veroordeelde leken anderen aan tafel niet meer kritisch te kunnen of willen zijn.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Glennis Grace vervult werkstraf in een verzorgingstehuis. Riskant?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen