‘Glennis Grace gaat wéér de fout in, ze moet op agressietraining!’

Glennis Grace gaat geheid wéér de fout in als die vrouw niet op een cursus woedebeheersing wordt gestuurd, vreest Privé-sterjournalist Jan Uriot. “Die holt straks weer een supermarkt in!”

Glennis Grace © RTL

De tweehonderd uur werkstraf die Glennis Grace opgelegd heeft gekregen, mag ze gaan vervullen in een verzorgingstehuis vol kwetsbare, oudere mensen. Riskant, vinden critici, omdat ze toch een geweldsdelinquent in. Het is bovendien niet effectief, vreest Privé-sterjournalist Jan Uriot.

Agressietraining

Jan spreekt zijn bezorgdheid uit in de studio van Koffietijd. “Glennis Grace moet nu kopjes thee gaan zetten in een verzorgingstehuis. Nou, dat vind ik dan weer geen straf, maar goed. Het is nu wel een beetje een discussie die begint op te komen of die mevrouw niet gewoon in een soort traject had moeten komen voor een anti-agressiebegeleiding ofzo.”

Hij vervolgt: “Want wat gebeurt er na die kopjes thee straks? Dan holt ze zo weer een supermarkt in en dan zijn we nog weer even ver natuurlijk. Dat is op het ogenblik wat er speelt.”

Lesje geleerd?

Presentator Patrick Martens daarop: “Denk je niet dat ze dat lesje al een beetje heeft geleerd?”

Jan: “Nou, ze is haar werk kwijtgeraakt en dat is natuurlijk een heel grote straf al. Toch? Want het is natuurlijk wel een van de beste zangeressen die we hebben in Nederland. Misschien moet ze begeleid worden om toch iets aan het korte lontje te doen, toch?”

Kopje thee

Het is gewoon het verkeerde traject, vult Jan aan in de rubriek Wat Vindt Jan. “Die vrouw moet je natuurlijk niet op je oude moedertje loslaten. Daar zijn we het allemaal over eens. Dit is geen straf voor haar, een kopje thee zetten voor een vrouw. Ze zal geen mensen hoeven te wassen. Ze heeft al straf gehad door haar werk kwijt te raken.”

Hij vervolgt: “Je kunt een zangeres niet beter raken door haar geen werk meer te geven. Wat er volgens mij fout is gegaan, is dat ze een soort training agressiebeheersing had moeten krijgen.”

Kort lontje

Dát had de rechter volgens Jan moeten opleggen. “Van: mevrouw, u heeft een kort lontje, ga daar aan werken, wij geven u een plan en binnen een halfjaar laat u zien dat u het plan heeft afgewerkt. Dát is veel beter!”

“Nu laat je die vrouw gewoon straks weer na dat bejaardentehuis los in de supermarkten en dan gaat het weer fout! Natuurlijk! Dat zit in het beestje.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen