Evert Santegoeds lacht om rookgordijn Rachel Hazes: ‘Emotiekaart’

Evert Santegoeds vindt dat Rachel Hazes een rookgordijn optrekt met haar emotionele relaas. “Ze speelt heel erg op de emotie nu, hè? Maar wanneer gaat ze het verhaal nou eens weerleggen?”

Rachel Hazes en Evert Santegoeds © NPO, William Rutten

Het lijkt er meer en meer op dat Rachel Hazes bakzeil gaat halen in de erfeniszaak die dochter Roxeanne heeft aangespannen. Rachels advocaat Royce de Vries lijkt niet bepaald zeker van zijn zaak en haar mediavertegenwoordiger Guido den Aantrekker stelt dat we vooral naar de geest en niet naar de letter van André’s testament moeten kijken.

Rachel slaapt slecht

Rachel roept ondertussen dat ze niet kan wachten om haar kant van het verhaal te vertellen, maar daar kreeg ze vorige week de gelegenheid toe tijdens de zitting in Utrecht. Verder heeft ze in een statement op Instagram laten weten dat ze zich zo verschrikkelijk voelt. “Ik voel mij verdrietig en slaap al weken slecht.”

Het maakt geen indruk op Privé-baas Evert Santegoeds, die het testament van wijlen André Hazes heeft uitgelekt. Daarin staat klip en klaar dat Rachel zou worden onterfd als er ten tijde van zijn overlijden een echtscheidingsprocedure zou lopen. En die trok Rachel pas drie maanden na André’s overlijden in. Iets te laat dus.

Emotioneel rookgordijn

Evert vindt dat Rachel een emotioneel rookgordijn optrekt. Ze speelt heel erg op de emotie nu, hè? Ze zegt dat ze van de daken zou willen schreeuwen hoe het allemaal gegaan is. Dan denk ik: ja, dat had je bij de rechter moeten doen, maar daar kwam haar advocaat met een warrig verhaal over een getatoeëerde trouwring”, zegt hij in de podcast Strikt Privé.

Een getatoeëerde trouwring weegt niet op tegen een echtscheidingsprocedure, vindt Evert. “En daar moesten we het mee doen. En dat terwijl het hele verhaal weerlegd zou worden!”

Zwart-op-wit

Rachel staat gewoon niet sterk, aldus Evert. “Kijk, dat het testament op straat ligt: ik kan me voorstellen dat dat heel vervelend is voor haar, want daar staat het zwart-op-wit in. Ik zie ook de heftige reacties erop hoor, van een Johan Derksen, van een Jan Dijkgraaf. Dan denk ik: ik ben alleen verantwoordelijk voor wat ik gedaan heb.”

Evert doelt op het publiceren van het testament. “Dat gaat haar kennelijk nog niet ver genoeg, want ze zegt: ‘Het zijn delen uit het testament.’ Nou, we zouden volgende week het hele testament kunnen publiceren, maar dat verandert het artikel 13 niet waarin staat dat ze gewoon zodra er een procedure loopt onterfd is.”

Tippende Roxeanne?

Het verhaal van Rachel wankelt volgens Evert. “In de rechtszaal heeft ze gek genoeg helemaal niet ontkend dat er een procedure liep in 2004, toen André overleed. Maar daar begint ze nu weer over dat dat helemaal niet het geval was. Nou ja, dan niet. We gaan donderdag horen hoe de rechter erover denkt.”

Vindt Evert dat hij te ver is gegaan met dat testament? “Het gaat ver, maar het past ook in de traditie van Privé. We hebben ook al eens het testament van Wim Kan gepubliceerd en dat van prins Bernhard ook. Als je het in handen hebt, is het zonde om er niets mee te doen, want het geeft natuurlijk wel inzicht in deze rechtszaak.”

René van der Gijp denkt dat Roxeanne Hazes het testament aan Evert gelekt heeft. Daarover zegt hij: “Ik heb geen contact met Roxeanne, anders dan mensen denken.”

Everts reactie

De reactie van Evert in de podcast Strikt Privé:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Rachel Hazes geloofwaardig overkomen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen