Connie Witteman op oorlogspad? ‘Ze is geïnspireerd door Rachel!’

Het zou zomaar kunnen dat een type als Connie Witteman zich na het kroketvonnis flink gaat laten gelden, stelt showkenner Rob Goossens. “Die heeft óók veel geld en lange tenen.”

Connie Witteman © RTL

Het is Rachel Hazes als eerste Nederlander gelukt om de rechter zo ver te krijgen om een onschuldige bijnaam te verbieden, namelijk ‘gecremeerde kroket’. RTL Boulevard-ster Rob Goossens vreest dat het kroketvonnis ertoe leidt dat andere rijke BN’ers óók gaan proberen om critici de mond te snoeren met peperdure rechtszaken.

Connie’s tenen

Zijn collega Luuk Ikink begint erover in de nieuwste BLVD Podcast. “De principekwestie van het mogen uitspreken van gecremeerde kroket blijft [ondanks de kroketvrede] staan natuurlijk. De jurisprudentie van deze gecremeerde kroket zou ook kunnen zijn dat ik iemand op een gegeven moment geflambeerde frikandel ga noemen en dat dat dan ook niet mag.”

Rob haakt in: “Ik moest meteen denken aan Connie Breukhoven. Die kennen we allemaal natuurlijk als de voormalige Vanessa. Die heeft veel geld en lange tenen.”

Uitgedroogde zeem

We kunnen ons alvast schrap zetten voor Connie en haar lange tenen, denkt Rob. “Ik dacht: er gaat gewoon weer eens een keer een moment komen dat je daar per ongeluk op staat en die denkt dan van: nou, als gecremeerde kroket niet mag, dan mag uitgedroogde zeem ook niet of weet ik veel wat voor term.”

Hij vervolgt: “Dat vind ik toch een beetje gevaarlijk. Dat het een gedoogsituatie wordt… Ik vind het spannend. Ik begrijp heel goed dat Yvonne zoiets heeft van: ik ga niet de rechter lastigvallen met onbeduidende dingen, maar dat je dus toch de vrijheid van meningsuiting gaat inperken door dit te laten voortbestaan… Ik vind dat vrij wezenlijk eigenlijk.”

Geen hoger beroep

Rob vindt het daarom jammer dat Yvonne tóch niet in hoger beroep gaat tegen Rachel. Nu de beroepsweduwe heeft beloofd dat ze geen kroketboetes gaat uitdelen, vindt de juicekoningin het namelijk niet gepast om het rechtssysteem nog verder te belasten met deze kwestie.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Rob Goossens noemt Connie Witteman min of meer een uitgedroogde zeem. Riskant?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen