Wendy van Dijk krijgt tik van RTL Boulevard: ’SBS 6? Nee, SOS 6!’

Wendy van Dijk blijft de kop van Jut. Na het uitkomen van de kijkcijfers van Ministars lág ze al op de grond, maar RTL Boulevard ging er gisterenavond toch nog even overheen. “SBS 6? Nee, SOS 6!”

Niet Linda de Mol, maar Wendy van Dijk is momenteel de meest besproken ster van SBS 6 en dat heeft alles te maken met haar erbarmelijke kijkcijfers. Letterlijk álles wat de presentatrice de laatste tijd aanraakt gaat op in as en dat is natuurlijk best wel sneu voor een BN’er met zo’n succesvol tv-verleden.

Sneer van Boulevard

Met het nieuwe programma Ministars hoopte Wendy éindelijk weer een hit te hebben, maar de eerste aflevering scoorde vrijdagavond zó magertjes dat er niet eens een plekje in de kijkcijfer top 25 in zat.

De kijkcijfers werden gisterenochtend bekend en zullen Wendy een flinke baaldag hebben bezorgd. Tot overmaat van ramp werd ze ’s avonds ook nog eens te grazen genomen door het goed bekeken RTL Boulevard. Daar werden de lage kijkcijfers van de presentatrice heel breed uitgemeten.

‘SOS 6’

‘SOS 6’, stond er groot in de titelbalk toen Wendy en haar co-host Britt Dekker in beeld verschenen. Daarmee suggereert de showrubriek dat SBS 6 verandert in een soort noodlijdend station als Wendy over het scherm paradeert.

De voice-over van Boulevard: “Het zal vanmorgen even schrikken zijn geweest voor Britt en Wendy: Ministars blijkt ook een minifiasco, ondanks dat de jonge talenten onwijs hun best doen. Door het tegenvallende aantal kijkers weet het programma zelfs de belangrijke kijkcijfer top 25 niet te halen.”

Niet vernieuwend

Iedereen mocht uitgebreid vertellen waarom Wendy’s show zo slecht scoort. Alex Mazereeuw, de tv-recensent van de Volkskrant, bijvoorbeeld: “Het is gewoon niet heel erg vernieuwend. Het is een mix van The Voice Kids en programma’s als Onmogelijke Duetten en Secret Duets. Ik denk dat de kijker daar niet echt op zit te wachten.”

Zelf is RTL Boulevard-host Eddy Zoëy ook niet onder de indruk. “Ja, Ministars, ik weet niet of jullie het gezien hebben, maar het is een soort Soundmixshow en Playbackshow zonder Henny Huisman en zonder opbouw.”

‘Ligt niet aan Wendy’

Collega Lex Uiting probeert na het vernietigende item over Wendy’s cijfers nog een wit voetje te halen bij de presentatrice. “Sommige media of journalisten vinden het dan fijn om de frontvrouw Wendy van Dijk hier de schuld van te geven. Ik vind dat altijd een beetje flauw, maar hoe zie jij dat?”

Tina Nijkamp, voormalig zenderbaas van SBS 6, denkt dat het eerder aan de zender dan aan Wendy ligt. “De kijker denkt na heel veel teleurstellingen op SBS 6 en al die quizzen die niet leuk waren toch: we gaan er maar niet eens meer naartoe om te kijken wat het is. Ze hebben ook een heel slechte promotiecampagne gevoerd.”

‘Beetje moe van’

Eddy sluit toch niet uit dat Wendy misschien onderdeel is van het niet-vernieuwende aspect. “Kan het ook zijn dat de mensen toch een beetje denken van: het doet me denken aan The Voice, we hebben Wendy van Dijk, we hebben Miss Montreal, dat hele formatje kennen we wel en dat we daar een beetje moe van zijn?”

Tina tevergeefs: “Nee, dat denk ik niet. Ik denk dat het echt te maken heeft met de zender en dat ze een andere promotiecampagne moeten doen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wendy van Dijk is misschien niet de reden van het floppen van Ministars, maar heeft ze de show minstens wat kijkers opgeleverd?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen