Paul de Leeuw ook in 2023 niet in Vandaag Inside: ‘Past niet bij ons’

Paul de Leeuw zal ook in 2023 niet verschijnen als tafelgast in Vandaag Inside. Hij is daar volgens Johan Derksen namelijk helemaal niet geschikt voor. “Wij zitten liever met andere jongens.”

Paul de Leeuw © Vandaag Inside

Het afbreukrisico is enorm groot voor potentiële gasten van Vandaag Inside. Als je niet in de smaak valt bij het VI-trio, dan word je de avond erna finaal afgekraakt. Ook Paul de Leeuw deed begin vorig jaar een poging om vaste gast te worden, maar dat mislukte jammerlijk. Een dikke maand voordat de kaarsrel losbarstte, was hij voor het laatst te zien.

Herkansing?

Paul stelde dat hij op eigen initiatief was vertrokken bij het programma (‘ik voelde me soms heel erg van: ‘wat zeggen ze nou?’, maar tegenspreken was niet de bedoeling’), maar Johan ontkende dat. Hij zei: “Dit is helemaal geen keuze van Paul geweest, maar een keuze van onze redactie, omdat we hem niet meer echt bij het programma vonden passen.”

Toch is Paul ontegenzeggelijk nog steeds een grote naam, die niet misstaat in welke dagelijkse talkshow dan ook. Zit er in het aankomende jaar geen herkansing in?

Johan wil niet

Als het aan Johan ligt niet. Hij vertelt in Koffie met Johan dat er geen interesse meer is in Paul. “Ik vind Paul de Leeuw een heel aardige man en ik vind Paul de Leeuw ook wel een goede tv-maker, maar ik vond hem bij ons niet zo goed passen.”

Hoezo niet dan? “Dan wordt het toch een beetje de Paul de Leeuw-show. Dat doet die jongen niet expres, maar die jongen heeft zijn hele leven lang al een eigen show.”

Geen succes

Paul de Leeuw en Vandaag Inside zijn gewoon geen match, aldus Johan. “Nee, ik vond het geen succes. Maar dan krijg je meteen berichten in de krant dat hij geboycot wordt.”

Dat is onzin, zegt Johan. “Daar is helemaal geen sprake van, maar wij zitten liever met die andere jongens.”

Job en Eus

Welke andere jongens? “De grote kunst bij ons is om de juiste vierde persoon bij ons erbij te vinden en dan nog een geschikte persoon bij ons aan de bar. We hebben gemerkt: die zijn dun gezaaid.”

Een aantal passen wél perfect, aldus Johan. “Job, de advocaat, heeft dat heel erg, en Eus heeft dat ook heel erg. Ik vind persoonlijk dat Wierd Duk dat ook heeft en we zitten graag met Hélène. Dan is de sfeer goed aan tafel.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen