‘John de Mol niet woke, had The Voice alláng weer teruggebracht’

The Voice of Holland was alláng weer teruggekomen op televisie als niet Peter van der Vorst, maar John de Mol de baas was van RTL 4. Dat zegt formatontwikkelaar Kirsten Jan van Nieuwenhuijzen.

John de Mol en The Voice of Holland © RTL

Waar het RTL 4 van zenderbaas Peter van der Vorst bij twijfel ingrijpt – denk aan het van de buis halen van The Voice of Holland of het on hold zetten van de samenwerking met Danny de Munk – ligt dat bij het SBS 6 van John de Mol heel anders. Ondanks alle verdenkingen aan het adres van Peter Gillis, blijft de zender hem bijvoorbeeld op het schild hijsen.

John de Mol woke?

Kirsten Jan van Nieuwenhuijzen, de formatontwikkelaar die zijn carrière begon als een van Johns eerste vier creatives, denkt dat de mediamiljardair nooit zo hard zou hebben ingegrepen als Peter.

Hij zegt in De Telegraaf: “Bij Talpa was het natuurlijk allang weer terug geweest, zo’n programma dat de sterren van de hemel scoort. Peter Gillis is daar ook nog op de buis. De wokehouding van nu, daar is RTL-baas Peter van der Vorst veel gevoeliger voor.”

Comebackbuzz

Waar veel mensen denken dat het format van The Voice definitief besmet is, denkt Kirsten Jan dat de talentenjacht best weer kan terugkeren. “Ik denk dat als het terugkeert, mensen echt wel weer gaan kijken en dat het zelfs een soort buzz creëert. Maar dat kan pas op z’n vroegst in 2024.”

“Het is wat mij betreft nog steeds de beste talentenjacht ter wereld. Niet voor niets is het aan zoveel andere landen verkocht. En het format kan er niks aan doen. Dat er een paar rotte appels tussen zaten, betekent niet dat je de hele boomgaard blijvend moet snoeien.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het laf dat John de Mol zijn afspraak niet is nagekomen om zich nog eens te laten interviewen door Tim Hofman?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen