Jeroen Pauw klapt uit de school over hulpje Matthijs van Nieuwkerk

Jeroen Pauw heeft geen goede ervaringen met Dieuwke Wynia, het beruchte horrorhulpje van Matthijs van Nieuwkerk bij DWDD. “Die schreeuwde ook gewoon tegen onze redacteuren.”

Matthijs van Nieuwkerk, Dieuwke Wynia en Jeroen Pauw © BNNVARA

Het is in de afgelopen maanden duidelijk geworden dat niet alleen Matthijs van Nieuwkerk, maar ook zijn hulpje Dieuwke Wynia zich zwaar heeft misdragen bij De Wereld Draait Door. Jeroen Pauw onthult nu dat hij eveneens heel erg slechte ervaringen heeft met de vrouw die jarenlang de eindredacteur was van Matthijs’ talkshow.

Vijftien jaar buren

Jeroen vertelt in het nieuwe programma De 10 Vragen van Rob Kemps, waarvan gisteren een voorproefje te zien was in Shownieuws, dat de werksfeer bij De Wereld Draait Door heel anders was dan hijzelf gewend was.

Hij vertelt: “We zijn vijftien jaar buren geweest in de zakelijke zin, namelijk hij vijftien jaar met De Wereld Draait Door en ik vijftien jaar met Pauw & Witteman en daarna Pauw. En buren is zo dat in de ene studio het ene gebeurde en met dezelfde crew in de andere studio het andere.”

Schreeuwende Dieuwke

Voor het team van Pauw kwam DWDD altijd heel erg vijandig over. “Wij noemden het ‘de buren’, zij noemden ons ‘de vijand’. Zij waren véél boziger. En dat was niet Matthijs hoor, dat was met name mevrouw Wynia die daar toen de scepter zwaaide.”

Dieuwke heeft zich echt misdragen, aldus Jeroen. “Die schreeuwde ook gewoon tegen onze redacteuren als een van onze redacteuren met een gast van hen sprak ofzo. Dat was allemaal een andere sfeer daar.”

De 10 Vragen

Het hele interview met Jeroen Pauw is vlak na de jaarwisseling te zien op SBS 6.

De 10 Vragen, met daarin ook André van Duin, Patricia Paay, Johan Derksen, Richard Groenendijk en Paul de Leeuw, wordt namelijk van 1 tot en met 6 januari uitgezonden op het tijdstip van Vandaag Inside.

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen