Rapper Snelle flink afgekat: ‘Tv-carrière is een tragische denkfout’

De tv-ambities van rapper Snelle worden met argwaan bekeken door de succesvolle tv-presentator Özcan Akyol. Hij vraagt zich af of Lars Bos, zoals de artiest écht heet, wel genoeg talent heeft.

Rapper Snelle © William Rutten

SBS 6 zet vol in op rapper Snelle als nieuw televisiegezicht. Hij mag allerlei programma’s voor de zender doen, zoals Ministars, dat morgen in première gaat. Maar niet iedereen gelooft in zijn kwaliteiten als televisietalent. Wordt er wel uit de juiste vijver gevist?

Kritiek op Snelle

Meneer Ben Haverkamp uit Zwolle vraagt het zich ten zeerste af, zegt hij in de brievenrubriek van de VARAgids. “Ik lees dat weer een rapper iets mag presenteren op SBS 6. Misschien klink ik nu als een te oude opa, maar in mijn jeugd was televisiewerk een ambacht en moest je eerst iets bewijzen voor je een show kreeg toegewezen.”

Daar lijkt tegenwoordig geen sprake meer van, aldus Ben. “Wat zijn de eisen nu?”, vraagt hij zich cynisch af.

Tragische denkfout

Özcan Akyol, die de brievenrubriek beheert, is het eens met meneer Ben. “Dat weet ik niet”, antwoordt hij.

Hij vervolgt: “Volgens mij heerst nog steeds het idee dat iemand die meer dan honderdduizend volgers op Instagram heeft automatisch ook een enorm publiek naar de lineaire televisie trekt, een tragische denkfout die we telkens terugzien in de cijfers van iedereen die een poging waagt.”

Dommig en saai

Zelf is Özcan regelmatig te zien in de SBS 6-talkshow Vandaag Inside, maar van de andere programma’s van de zender is hij niet bepaald onder de indruk.

Hij besluit: “Bij SBS 6 zitten ze sowieso een beetje in de hoek waar de klappen vallen, vooral omdat de titels saai, voorspelbaar en dommig zijn. Wellicht wordt 2023 een veel beter jaar voor die club.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Özcan Akyol gelijk over rapper Snelle?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen