Miljuschka loopt weg uit BLVD-decor vanwege ‘seksistische’ collega

Miljuschka Witzenhausen is voor de grap weggelopen uit het decor van RTL Boulevard. Ze was het gisteren niet eens met een ‘seksistische’ analyse van de nieuwe deskundige Morad El Ouakili.

Morad El Ouakili en Miljuschka Witzenhausen © RTL

De beroemde zangeres Shakira haalt in een nieuw liedje keihard uit naar de man die haar bruut heeft bedrogen: Gerard Piqué. En ook zijn nieuwe vriendin, een veel jongere meid, krijgt ervan langs. “Je hebt een Ferrari ingeruild voor een Twingo”, zingt ze onder meer. En: “Je hebt een Rolex ingeruild voor een Casio.”

Boze Shakira

Morad El Ouakili, de nieuwe muziekdeskundige van RTL Boulevard die kennelijk de opvolger is van de ‘ontslagen‘ Giorgio Hokstam, hekelt de sneer van Shakira. “Ik vind het een beetje opmerkelijk, want Shakira had het er vorig jaar, toen ze scheidde van Pique, over dat ze hier absoluut niets over wilde zeggen.”

De Colombiaanse verzocht de media toen om rust. “Omdat ze ook nog twee kleine kinderen hebben rondlopen. Of hun privacy gerespecteerd kon worden. Een jaar later gooit ze dit en plein public op het internet met alle details erbij.”

‘Diss track’

Shakira’s liedje vol sneren wordt ook wel een ‘diss track’ genoemd. “We zijn het vooral gewend van mannen. We hebben het over Eminem, Jay-Z, 50 Cent, Kanye West. Dan wordt het geaccepteerd”, zegt Morad.

Collega Miljuschka Witzenhausen daarop: “Dat is inderdaad wel iets om even aan te stippen. We zijn hier natuurlijk met een mannelijk publiek vandaag en we zijn nu helemaal verbouwereerd dat een vrouw dit doet…”

Daan Nieber: “Allemaal? Ik ben helemaal niet verbouwereerd hoor!”

‘Dit is een moeder!’

Morad wijst vervolgens op Shakira’s moederrol. “Het is wel een beetje raar, want we hebben het hier over een moeder met twee kinderen en ze moeten het samen nog wel doen, hè?”

Seksistisch, vindt Miljuschka. “Ja, maar Kanye West heeft vier kinderen met Kim Kardashian. Ontslaat je dat als vader dan eerder dan als moeder? Ik zou er zelf sowieso geen woorden aan vuilmaken hoor.

Lieve liedjes

Zo’n Shakira moet gewoon lieve vrouwenliedjes zingen, vindt Morad. “Ik leerde Shakira kennen met Underneath Your Clothes bijvoorbeeld, wat een heel lief en poëtisch geschreven nummer is. En dan komt ze nu met een diss track. Ik vind dat nogal wat voor Shakira.”

Miljuschka is het daarmee oneens. “Ik vind het wel mooi om te zien dat Shakira na al die lieflijke liedjes en dat geberggeit met dat buikdansen eindelijk eens haar nagels uitslaat. Ik hou er wel van.”

Masculien

Morad: “Ik wil dat Shakira graag teruggaat naar de beginperiode van haar muziek. Lieve Spaanstalige nummers met een beetje dat tropische, exotische erin. Dat kan ik veel meer waarderen dan deze stoere, masculiene diss tracks. Dat past haar niet.”

Daan: “Maar masculien… Dan zeg je tóch dat het eigenlijk alleen voorbehouden is aan mannen en dat vind ik toch best wel kwalijk dan.”

Miljuschka besluit vervolgens het RTL Boulevard-decor uit te lopen. “Ik ga even terug naar mijn enige recht, het aanrecht, die ga ik even zoeken.”

Boze kijkers

Ook kijkers ergeren zich aan Morad:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Shakira wordt door deze Boulevard-deskundige geacht niet uit te halen naar haar ex, maar 'lieve' liedjes te zingen. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen