Job Knoester vindt slachtoffer Thijs Römer ‘onverstandig’ bezig

Job Knoester, de advocaat die bekend is van Vandaag Inside, vindt dat een van de drie vermeende slachtoffers van Thijs Römer zich onhandig gedraagt. “Publiciteit zoeken is onverstandig.”

Thijs Römer, Nena Kruizenga en Job Knoester © Twitter, SBS 6

Nena Kruizenga, de jonge vrouw die via een juicekanaal het vermeende wangedrag van Thijs Römer aan de kaak stelde waarna er nóg twee vrouwen opstonden, blijft de publiciteit zoeken met haar verhaal. Ze werkte recent nog mee aan een korte podcast waarin ze vertelt over zijn vermeende grensoverschrijdende gedragingen.

‘Heel onverstandig’

Het is beter als Nena onmiddellijk stopt met het zoeken van de publiciteit, zegt Vandaag Inside-bekendheid Job Knoester. Hij heeft in zijn rol van advocaat veel ervaring met zedenzaken. “Het is buitengewoon onverstandig om als slachtoffer de publiciteit op te zoeken”, vertelt hij aan de Story.

Hij vervolgt: “In zedenzaken is de volgende vraagstelling bepalend: is aangeefster betrouwbaar in haar verklaring? De advocaat van This Römer zal onder andere alle verklaringen van de aangeefster minutieus met elkaar vergelijken.”

‘Het is minutie’

Een verspreking kan dan al desastreus zijn, legt Job uit. “De aangeefster geeft die advocaat door al die podcasts, social mediaberichten en TikTok-filmpjes munitie om die te gaan vergelijken met haar verklaringen bij de recherche.”

Hij vervolgt: “Zitten daar tegenstrijdigheden in die cruciaal kunnen zijn, dan geeft zij de advocaat van This ruimte om te zeggen: jij bent niet betrouwbaar, want je verklaringen komen niet overeen.”

Nena’s reactie

Wat is de reactie van Nena’s advocaat Maartje Schaap? Zij heeft haar naar eigen zeggen geadviseerd niet met haar verhaal naar buiten te treden. “Maar omdat Nena bedolven wordt onder nare reacties, voelt ze sterk de behoefte zich al te verdedigen.”

Er wordt verwacht dat het OM binnen enkele weken bekendmaakt wanneer Thijs’ zaak behandeld wordt. Volgens Yvonne Coldeweijer gaat hij ‘honderd procent zeker‘ de gevangenis is.

Podcast

Nena’s optreden in de recent opgenomen podcast:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat het vermeende slachtoffer van Nena Kruizenga beter uit de media kan verdwijnen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen