Jaimie Vaes teleurgesteld: ‘Dit is niet zo chic, Yvonne Coldeweijer’

Jaimie Vaes reageert op het feit dat Yvonne Coldeweijer het telefoongesprek heeft uitgelekt waarin ze de juicekoningin verzoekt om haar autodeurvideo online te gooien. “Het is niet zo chic.”

Yvonne Coldeweijer en Jaimie Vaes © Instagram, NPO

Het is allemaal ontzettend pijnlijk voor Jaimie Vaes: na een klein jaar wordt duidelijk dat ze het filmpje waarop Jorik Scholten (Lil Kleine) haar ogenschijnlijk mishandelt met een autodeur, zélf heeft gelekt aan Yvonne Coldeweijer. Het bijbehorende telefoongesprek is nu online gegooid door Yvonne vanwege gejokkebrok van Jaimie.

Dyantha belt Jaimie

Wat vindt Jaimie daarvan? Ze heeft een exclusieve reactie gegeven aan Shownieuws-presentatrice Dyantha Brooks, wier geliefde Mick de Vlieger een hekel heeft aan Yvonne’s werkwijze. “We vroegen ons vanochtend een hoop af bij de ochtendmeeting en toen dacht ik: laat ik het haar zélf gewoon even vragen”, vertelt ze in de showrubriek.

De presentatrice vervolgt: “Het is een hele hoop emotie dat meespeelt. Ik heb haar letterlijk gevraagd: ‘Waarom heb je niet de beelden naar de politie gestuurd, maar wel naar een Yvonne?’”

Wanhoopsdaad

Wat zegt Jaimie daarop? Ze citeert de realityster: “Ik zat zó hoog in de emotie en eigenlijk was dit voor mij gewoon een manier om eruit te ontsnappen. Ik heb er oprecht niet aan gedacht dat dit een politiezaak zou zijn. Ik heb ook geen aangifte gedaan. Het was eigenlijk gewoon een wanhoopsdaad.”

Patty Brard: “Een emotionele beslissing dus eigenlijk?”

Dyantha: “Ja, en er waren al een hele hoop dingen gebeurd en nu had ze eigenlijk zoiets van: dit is de druppel. Als ik dit er nu uit stuur, dan is er eigenlijk geen weg terug meer.”

Geen spijt

Heeft Jaimie spijt van het lekken van de beelden? “Ik denk dat we niet moeten onderschatten dat dat misschien is wat Jaimie nodig had. Zij zegt: ‘Vrienden en familie zeiden al jaren om weg te gaan en voor een betere situatie te gaan. Maar je houdt van iemand, je blijft en als je dit dan met heel Nederland deelt, dan kun je eigenlijk niet meer terug.’”

Jaimie vervolgt (via Dyantha): “Als ik er nu op terugkijk – het klinkt misschien gek – zou ik het vandaag de dag wéér doen. Als ik kijk wat voor vrouw daar zat en hoe emotioneel kapot zij was en hoe sterk ik nu ben, dan heb ik er gewoon goed aan gedaan, want ik moest, doordat ik het met Yvonne heb gedeeld en daardoor met heel Nederland, uit die situatie.”

Niet chic

Wat vindt Jaimie ervan dat Yvonne het telefoongesprek gelekt heeft? Dyantha: “Zij vindt het natuurlijk ook allemaal niet heel chic, überhaupt hoe alle juice gedeeld wordt, maar daar heeft ze zich verder niet zo over uitgelaten. Zij is gewoon blij dat het op deze manier voor haar een stok achter de deur was.”

Zelf kan Jaimie zich naar eigen zeggen goed vinden in een artikel van Amayzine-redacteur Wieke Veenboer. Deze dame schrijft: “Ik hoop dat Yvonne haar excuses aanbiedt aan Jaimie. Ze heeft haar geholpen met de video, als vrouw tot vrouw, maar die enorme drang om haar ‘gelijk’ te halen overstijgt echt alles.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Begint u een beetje moet te worden van de Jaimie Vaes/Lil Kleine-rel?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen