Yvonne Coldeweijer krijgt tik van man Dyantha Brooks: ‘Pestkop!’

Mick de Vlieger, de zoon van Erik de Vlieger en man van Shownieuws-ster Dyantha Brooks, vindt dat Yvonne Coldeweijer te ver gaat met ‘gecremeerde kroket’. “Het is gewoon pesten.”

Dyantha Brooks en Yvonne Coldeweijer © SBS 6, Instagram

Het gaat volgens ondernemer Mick de Vlieger te ver dat Yvonne Coldeweijer beroepsweduwe Rachel Hazes uitscheldt voor gecremeerde kroket. Hij mag dan wel de man van een Shownieuws-presentatrice zijn, maar de juicekanalen gaan hem te ver. “Het is een vrij hardnekkige manier van pesten geworden. Juice delen, helemaal prima, maar hou het normaal.”

‘Moet een grens zijn!’

Jan Roos, de presentator van RoddelPraat, verbaast zich over deze reactie van Mick, met wie hij een goede verstandhouding heeft. “Wat is normaal?”

Mick meent het serieus. “Goede vraag. Wat niet normaal is, is iemand maandenlang van alles noemen en of uitschelden. Kleine belediging of vrijheid van meningsuiting allemaal prima. Maar er moet een grens zijn.”

Jan: “Er is geen grens aan die vrijheid. Goede smaak kan je ergens anders vinden.”

‘Achterlijk wijf’

Er is wél een grens, aldus Mick. “Die zijn er gelukkig wel, en die staan ook netjes in de wet. Echter is pesten alleen een soort van goed opgenomen in de Arbowet. Iets van iemand vinden is meer dan prima, maar daar heb ik het nu niet over.”

Jan wijst op zijn eigen zaak tegen de lichtgeraakte zangeres Famke Louise. “Ik heb voor de rechter gestaan wegens ‘achterlijk wijf’. Daar ben ik niet voor veroordeeld.”

Pestgedrag

Mick: “Iemand een achterlijk wijf vinden of iemand herhaaldelijk een andere naam geven die beledigend is, is iets totaal anders. Het doel is beledigen en staat los van de mening. Iemand kan een achterlijk wijf zijn, maar geen gecremeerde kroket.”

O ja, lekker samenhangend verhaal. Hij vervolgt: “Doe je dat langdurig dan is het in mijn ogen ernstige belediging of pesten. En dat mag niet of dat laatste moet niet mogen.”

Jan: “De rechter vindt gelukkig anders.”

Shownieuws

Het is onduidelijk hoe Mick over het programma van zijn geliefde denkt. Shownieuws vond het niet al te lang geleden nog nodig om de aandacht te vestigen op uitgelekte intieme foto’s van Max Verstappen, terwijl dat door de rest van de showmedia werd doodgezwegen.

Zelfs de juicekanalen vonden het ongepast om daarover te berichten. “En dan ons kamikazepiloten noemen!”, lachte Juice Channel. “Dan blijven wij wel liever zitten ‘in het kamertje waar we normaal gesproken de was doen’, want wij plaatsen dit soort dingen nooit!”

Twitter

Mick op Twitter:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen