Humberto Tan voor bus gegooid op Story-cover: ‘Was nogal flirterig’

Humberto Tan krijgt na Albert Verlinde wéér iemand over zich heen die nogal gewaagde uitspraken over hem doet. Het haalt deze week zelfs de cover van de Story. “Hij was nogal flirterig.”

Robert Maaskant en Humberto Tan © NOS, RTL

Flink balen voor Humberto Tan: de presentator ligt de komende week met een nogal pikante kop in het tijdschriftenvak. Hij staat op de cover van de Story met daarbij de tekst: ‘HUMBERTO TAN door sportcollega gelinkt aan heftig NOS-SCHANDAAL’. En op gelinkt worden aan dat tv-schandaal zit natuurlijk echt níemand te wachten.

Nieuwe onthullingen

De sportafdeling van de NOS doet momenteel onderzoek naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag op de redactie. Showmedia zoomen daarbij natuurlijk vooral in op tv-sterren die daar werken of gewerkt hebben. Humberto Tan is daar één van. ‘Nieuwe onthullingen over grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport’, klinkt de headline van Story.

De kop over Humberto is gebaseerd op een interview met voetbalanalist en oud-voetbaltrainer Robert Maaskant. Hij legt in het showblad uit dat het NOS-schandaal niet over de radiotak gaat. “Iedereen weet wel dat het grensoverschrijdende gedrag over tv-mensen gaat. Voornamelijk mensen die daar jaren geleden hebben gewerkt.”

Flirterige Humberto

Robert is volgens de Story een goed ingevoerde bron als het gaat over dit NOS-schandaal. Niet alleen omdat hij analist is voor de omroep, maar ook omdat hij de jaarwisseling heeft gevierd ‘met wat mensen van de HR-afdeling van de NOS’. Daar zou ook gepraat zijn ‘over de NOS-rel en het grensoverschrijdende gedrag’.

Hij vertelt: “Er zijn genoeg dingen gebeurd! Ik zal je een voorbeeld geven van wat al wel naar buiten is gekomen: Humberto Tan heeft ook bij de NOS gewerkt. Hij was nogal flirterig. In welingelichte kringen was het geen verrassing dat hij onlangs de breuk met zijn vrouw bekendmaakte.”

Vreemdgaan

Overal waar mannen en vrouwen werken ‘ontstaan dingen’, zegt Robert. Hij vult aan: “Het gaat ook niet alleen over vreemdgaan, het gaat ook over het benaderen van mensen.”

Robert doet in de Story nog meer uitspraken over Humberto, maar niets wijst erop dat de presentator zich grensoverschrijdend zou hebben gedragen bij de omroep. Het is dan ook niet duidelijk wat precies de connectie is met het NOS-schandaal. Eventueel geflirt is natuurlijk niet automatisch ongepast gedrag.

‘Wangedrag!’

Bijna op de kop af een jaar geleden riep Albert Verlinde nog op televisie dat Humberto zich twijfelachtig zou hebben gedragen in zijn tijd bij RTL Late Night. “Het is binnen RTL (…) ook wel bekend dat Humberto de neiging had om vrouwen die leuk waren, om daar contact mee te zoeken na de uitzending”, zei de showkenner toen.

Albert deed zijn uitspraken tijdens een item over wangedrag in de tv-wereld, waaronder bij The Voice of Holland. “Waarom vertel ik dat nou? Niet om Humberto te naaien, maar omdat ik weet dat er mensen bij het programma weg zijn gegaan die zeiden: ‘Het lijkt wel of ik hier meer een datingshow zit te produceren dan een talkshow.’”

Vanwege deze uitspraken is Albert schuldig bevonden aan smaad.

Story-cover

De cover van de nieuwste Story:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Humberto Tan wordt hier gelinkt aan het NOS-schandaal. Gaat wel heel erg ver?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen