Fidan Ekiz krijgt verbale klap van broertje Tim Hofman: ‘Superk*t!’

Fidan Ekiz en haar co-host Sven Kockelmann krijgen een flinke verbale klap van niemand minder dan Rijk Hofman, het broertje van superster Tim Hofman. “Zij blijken superk*t te zijn!”

Fidan Ekiz, Mees Wijnants en Rijk Hofman © NPO, YouTube

Het heeft flink wat losgemaakt dat Fidan Ekiz en Sven Kockelmann onlangs in hun talkshow Op1 een of andere nono ontvingen om de omstreden misogyne influencer Andrew Tate te verdedigen. Het gaat om TikTokker Mees Wijnants, die een relatief kleine aanhang heeft van mensen die allemaal makkelijk rijk willen worden.

‘Fidan superk*t!’

Hoe zou Rijk Hofman, het broertje van Tim Hofman, hem omschrijven? “Hij is zo iemand die ooit op zijn negentiende ooit tienduizend euro heeft verdiend en sindsdien zegt: ‘Zó kun je rijk worden!’, en dan niets zegt”, zegt hij op YouTube.

Wat vindt hij ervan dat Fidan en Sven zo iemand aan hun tafel laten zitten? “Het blijkt één groot fiasco te zijn geweest. Niet alleen vanuit Mees z’n kant, maar bijna iedereen aan tafel – vooral de gastheer en gastvrouw – bleken superk*t te zijn én de redactie.”

‘Waarom de f*ck?’

Rijk begrijpt de kritiek wel. “Eigenlijk waren de meeste mensen boos op de redactie van Op1, want waarom the f*ck zou je Mees uitnodigen om Andrew Tate te verdedigen? Dat is als Famke Louise uitnodigen bij Op1 om te praten over corona! Hebben ze niks daarvan geleerd?”

Het lijkt hem pure sensatiezucht van Fidan en Sven. “Waarvoor was deze aflevering? Ja, ik ken Op1 dus niet, ik heb het nog nooit gezien, maar ik vind dat deze redactie nergens op slaat.”

Direct uit Marbella

Mees vertelt in zijn eigen vlog dat hij zijn vakantie direct onderbrak toen Op1 hem belde. “Ik zou eigenlijk vanavond in Marbella zitten. Sterker nog: ik zat vanmorgen in Marbella. Ik heb snel een vlucht geboekt naar Nederland, hierheen gekomen, vakantie afgezegd, want we moeten gewoon werken en discipline tonen!”

Hij vervolgt onderweg naar de Op1-studio: “We moeten even aan Nederland laten zien wat nou eigenlijk Andrew Tate is en wat hij nou eigenlijk voorstaat. Eigenlijk staat hij voor alles waar wij ook voorstaan als nieuw geld.”

Doorbraak

Rijk vindt het om te gieren. “Die man zag dit als z’n doorbraak, haha.”

Vlak voor het tv-optreden kreeg Mees het ‘beste appje van m’n leven’, namelijk van de politiek leider van Forum voor Democratie. “Give ‘m hell vanavond. Thierry Baudet.”

Mees: “Thierry Baudet stuurde mij een berichtje van tevoren van: ‘Kom op, zet hem op.’ Dat soort mensen zijn er allemaal gewoon blij mee en iedereen waar ik eigenlijk niks aan heb, zijn er tegen.”

Fidan zwijgt

Fidan en Sven kregen eerder al het NRC over zich heen vanwege hun gênante Op1-uitzending. “Ik vraag me af of Ekiz en Kockelmann met een mond vol tanden een TikTokker vrijuit onwaarheden hadden laten uitkramen als ze hun onderzoekswerk goed hadden gedaan”, schreef journalist Süeda Isik.

Van die kritiek is Fidan niet gediend. De presentatrice mopperde onlangs in HLF8 dat ze wel degelijk onderzoek heeft gedaan en dat de NRC-journalist geen wederhoor bij haar heeft gepleegd.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Fidan Ekiz en haar collega's met het uitnodigen van deze tiktokker op sensatie mikken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen