Farid Azarkan ergert zich aan Op1-ster: ‘Ach, Jort Kelder toch!’

Farid Azarkan heeft geen medelijden met Jort Kelder. De presentator van Op1 klaagt dat hij onevenredig veel vermogensbelasting moet betalen, terwijl zijn beleggingen fors in de min staan. “Ach!”

Farid Azarkan en Jort Kelder © RTL, NPO

Het is een hard gelag voor mensen met beleggingen of vastgoed: daar moet vanaf dit jaar aanzienlijk meer belasting over worden betaald, ook als de waarde ervan daalt. De fiscus werkt dit jaar met een verhoogd fictief rendement van 6,13 procent, waar dan weer 32 procent belasting over betaald moet worden.

Jort boos

Belachelijk, vindt Jort Kelder het. De presentator van Op1 geeft een inkijkje in zijn beleggingsportefeuille. Hij laat zien dat zijn tech-aandelen inmiddels 72 duizend euro in de min staan, een daling van ruim 41 procent.

Hij schrijft: “Volgens de Belastingdienst ben ik 6,17 procent rijker geworden (dus 32 procent betalen) maar volgens mijn bank 41,11 procent armer. Rara. Onteigening die past bij een land met de vlakste inkomensverdeling ter wereld en een dalende (niet stijgende) vermogenskloof. Rijken, pik het niet.”

Fijn smijten

Een ander beleggingsmandje van Jort staat 11 procent in de min, goed voor een verlies van 43 duizend euro. “De fiscale straf voor m’n andere ING-pakketje is principieel even fout maar minder bars: 6,17 procent ondanks 40k verlies. Fiscus stuurde al brief: stort even 15 mille vooruit, kunnen politici weer fijn smijten!”

De Belastingdienst schrikt er in een tweet van dat Jort zelfs zijn voorlopige aanslag online gooit. “Hoi Jort, ik zag je tweet met onze brief langskomen en wil hier even op reageren. Op de brief zijn persoonlijkge gegevens zichtbaar, zoals je adres en aanslagnummer. Dit kan voor onveilige situaties zorgen, het is dus verstandig deze foto te verwijderen.”

Farid kritisch

Farid Azarkan, fractievoorzitter van DENK, heeft geen medelijden met de Op1-ster. Hij twittert: “Ach Jort Kelder toch. De rijken pikken al eeuwenlang.”

Jort krijgt veel boze reacties. “Ze pikken gewoon van de rijken! 😭😭😭 *einde cynisme*”, zegt Bianca bijvoorbeeld.

Mike: “Mag ik even kotsen?”

En Douwe: “Nou is dat geklaag van de vastgoedmannetjes de laatste tijd al gênant maar deze oproep overtreft zelfs dat misschien nog wel.”

Tweet

De tweet van Jort:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie steunt u in deze ruzie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen