‘Emma Wortelboer overschat zichzelf met uithaal naar Gordon’

Emma Wortelboer heeft keihard uitgehaald naar Gordon, maar is zij wel in de positie om dat te doen? De mannen van de podcast Nare Jongens vinden van niet. “Die kan echt he-le-maal niks!”

Emma Wortelboer en Gordon © NPO, RTL

Gordon krijgt zóveel bagger over zich heen dat één sneer meer of minder hem niet eens meer opvalt. Laatst kreeg hij nog een verbale klap uitgedeeld door televisietalent Emma Wortelboer. Zij vindt dat de zanger de laatste tijd nogal manisch overkomt. Maar wie is zij eigenlijk om dit soort kritiek te spuien, vragen de mannen van Nare Jongens zich af.

‘Zij kan NIKS!’

Columnist Jan Dijkgraaf, de biograaf van de Meilandjes, vindt het opvallend. Hij zegt in deze podcast: “Emma Wortelboer heeft dus Gordon afgezeken, want Gordon is ‘manisch’ en Gordon dit en Gordon dat.”

Maar wat kan Émma eigenlijk? “Emma Wortelboer heeft dus doordat ze zich toen heeft opgedrongen bij het Songfestival als stemmenstem van Nederland, een contract gekregen bij de VARA voor volgens mij vijfduizend euro per maand, maar ze weten voor god niet wat ze met dat mokkel aan moeten bij die omroep, want ze kan niks.”

In de auto

Het zijn ferme woorden over Emma. Kan ze volgens Jan dan echt he-le-maal niks? “Ja, met Diederik Gommers in een auto over de bergen rijden, dat kan ze, maar ze kan gewoon helemaal niks, dus dan zit ze weer bij Media Inside over Gordon iets te zeggen.”

Zijn co-host Bas Paternotte, sterjournalist van NieuwNieuws, is het daarmee eens. “Dat zo’n Emma Wortelboer die helemaal níks kan… Want wat kan die vrouw nou eigenlijk? Ze heeft niet eens een eigen biografie!”

‘Hysterisch vrouwtje’

Bas wijst erop dat Gordon wél een eigen biografie heeft, maar Emma dus niet. “Die kan helemaal niks en die gaat dan Gordon, die gewoon al decennialang aan de weg timmert als zanger, als presentator, openhartig over zijn kwalen, over zijn alcoholverslaving, zijn psoriasis en alles, [terechtwijzen]…”

Die Emma kan maar beter een toontje lager zingen, besluit Bas. “Dit mevrouwtje is bekend geworden omdat ze op de Europese televisie een keer een hysterische aanval kreeg.”

Fragment

De bewuste hysterische aanval:

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen