Emma Wortelboer haalt uit naar Gordon: ‘Hij is een beetje manisch’

Emma Wortelboer knalt het jaar uit met een vlakke hand in het gezicht van tv-collega Gordon. Ze vindt dat hij de laatste tijd nogal manisch overkomt. “Dit is toch echt heel erg diabolical?”

Emma Wortelboer en Gordon © NPO, RTL

Het is bíjna 2023 en dat is het laatste jaar van Gordons lucratieve tv-contract bij Talpa. De verwachtingen zijn zeer laag gespannen, aangezien de entertainer in vier jaar tijd nauwelijks respectabele kijkcijfers heeft neergezet. Sterker nog: volgens entertainmentkenner Victor Vlam heeft hij John de Mol zelfs een miljoenenstrop bezorgd.

Manisch

De kans dat ze bij SBS 6 nog grote en dure projecten met Gordon aandurven lijkt nihil. Mogelijk wordt het in zijn laatste maanden vooral corvee draaien. Zo wordt hij nu ook op de presentatie van Het Beste Idee van Nederland gezet, een programma dat altijd door inwisselbare presentatoren als Charly Luske en Henkjan Smits is gedaan.

Het kandidatenoproepje waarmee Gordon nu te zien is (zie onderstaand) ziet er volgens Emma echt uit als een moetje. “Ik vind het een beetje manisch”, zegt ze in de oudejaarsspecial van Media Inside. “Het voelt een beetje alsof hij cynisch dit aan het opdragen is. Waar staat hij ook? Waar is hij?”

Diabolical

Medegast Britt Dekker springt in de bres voor haar Talpa-collega. Volgens haar straalt Gordon juist uit dat hij ‘echt graag wil werken’ en dat vindt ze goed. “Dat zie ik niet”, merkt opiniemaker Marcel van Roosmalen op.

Emma: “Dat zie ik ook niet.”

Presentator Gijs Groenteman: “Gordon is iemand die steeds afscheid neemt, maar het liefst de hele tijd nieuwe programma’s wil. Dat is een rare soort contradictie.”

Emma: “Dat is toch heel erg diabolical? Ik vind dat gewoon heel vreemd.”

Gijs: “Maar goed, het is Gordon. Ik voel niet per se een veilige werkomgeving, maar goed: misschien valt het allemaal heel erg mee.”

Definitief afscheid

Hopelijk neemt Gordon in 2023 écht afscheid van de showbizz, zegt Gijs. “Ondertussen hoop ik eigenlijk en verwacht je elk jaar dat Gordon definitief afscheid neemt van het Nederlandse publieke leven, want ja: dat wordt vaak aangekondigd, hè, het afscheid van Gordon.”

Hij vervolgt: “Dan is hij weer depressief of dan gaat hij weer definitief naar Dubai of dan stopt hij weer met zingen. Het gaat toch moeilijk uiteindelijk. Hij is nu ook weer terug met een programma en nu gaat hij op zoek naar vindingrijke personen. (…) Ik vind het een beetje angstaanjagend.”

Kandidatenoproep

De kandidatenoproep waar Emma naar verwijst:

Mediacourant bedankt u hartelijk voor uw veelvuldige bezoek in het afgelopen jaar en wenst u een vreugdevolle jaarwisseling toe. Graag tot ziens in 2023! 🥂

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gijs Groenteman hoopt dat 2023 het jaar van Gordons definitieve afscheid wordt. Gemeen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen