John de Mol: ‘Kaarspauze Vandaag Inside heeft vermogen gekost’

John de Mol heeft aan Johan Derksen laten weten dat de kaarspauze van Vandaag Inside zijn zender SBS 6 ‘een vermogen heeft gekost’. “Hij verwachtte gewoon dat er een oplossing zou komen.”

John de Mol en Johan Derksen © William Rutten, VI Vandaag

Na de veelbesproken kaarsuitspraken van Johan Derksen ontstond er veel gedoe waardoor Vandaag Inside uiteindelijk een paar weken lang van de buis is verdwenen. Heel even leek het erop dat de talkshow definitief was gecanceld, maar uiteindelijk pakten de heren de draad weer op en kozen ze ervoor om bij SBS 6 te blijven.

Slecht voor handel

Er was een mogelijkheid om naar PowNed te vertrekken, maar dat liet John de Mol niet gebeuren. Johan vertelt in de Privé: “John de Mol kwam terug van zijn vakantieadres om dit probleem aan te pakken. Tijdens ons gesprek gooide hij het contract op tafel, waar zwart op wit staat dat als we stoppen we twee jaar lang nergens anders heen mogen.”

John was vrij meedogenloos omdat de kaarssituatie slecht was voor zijn handel. “John zei letterlijk: ‘Dat jullie veertien dagen niet op televisie zijn geweest, heeft een vermogen gekost.’ Hij verwachtte gewoon dat er een oplossing zou komen.”

Hand in eigen boezem

Johan vindt dat John ook wel een beetje de hand in eigen boezem moet steken. “John heeft één fout gemaakt. Hij kent ons door en door. Hij had meteen zelf naar voren moeten stappen en moeten zeggen: ‘Dames en heren, deze gasten maken spraakmakende televisie, ze hebben goede kijkcijfers en die twee relletjes per jaar neem ik op de koop toe.'”

Dan had Johan zich voldoende gesterkt gevoeld. “Dan was het klaar geweest.”

Bevriend

Zijn Johan en John eigenlijk vrienden? Johan is op televisie immers altijd poeslief over de familie De Mol. “Ik ben wel goed met John en heb een geweldige waardering voor hem. Maar een vriend zal ik hem niet noemen.”

Hetzelfde geldt voor zijn collega Wilfred Genee. “Maar we moeten ons realiseren dat wij solo niets voorstellen op televisie. Wilfred en ik hebben wel eens wat alleen gedaan, maar dat werd niet het succes dat we met z’n drieën hebben.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen