Daphne Bunskoek grinnikt om gewonde junglemeid: ‘Mantelzorg?!’

Daphne Bunskoek reageert lacherig op het feit dat één van de kandidates uit Echte Meisjes in de Jungle al maanden werkloos thuis zit vanwege een geweldsincident tijdens de opnames.

Daphne Bunskoek © RTL

Het is een van de ordinairste programma’s van het Nederlandse medialandschap: Echte Meisjes in de Jungle. Het recept is simpel: stuur een stel ordinaire jongedames met elkaar naar de jungle en wacht vervolgens tot ze ruzie gaan maken. Dat is gelukt: Louisa Janssen gaf collega-realityster Esmee Ipema al in de eerste aflevering een rotklap.

Geweldsincident

Het gevolg? Esmee dondert van een heuveltje, haar arm vliegt uit de kom, ze moet terug naar Nederland en zit nu al maanden werkloos thuis. Ze heeft besloten om geen aangifte te doen tegen Louisa.

Het valt Esmee zwaar. “Ik hoorde hem ook letterlijk knakken. Ik had gelijk superveel pijn en ik kon mijn arm ook niet meer bewegen. Toen moest ik gelijk naar het ziekenhuis. Toen ik thuis kwam heb ik twee maanden lang niet kunnen werken. Ik kan nu nog steeds niet werken. Ik heb er wel even doorheen gezeten, ook mentaal.”

Daphne lacht

Rob Goossens moest er gisteren een item over volpraten in RTL Boulevard. “Het heeft grote gevolgen voor haar en ze heeft gewoon mantelzorgers moeten inschakelen.”

Dan begint collega Daphne Bunskoek ongegeneerd te lachen. Het voelt voor haar, na het zien van de beelden, wat overdreven aan. “Maar mantelzorgers?! Ik wil het niet onderschatten, maar zij heeft… Wat heeft ze?”

Elleboog uit de kom

Rob bloedserieus: “Een elleboog uit de kom en er is een pees gescheurd. Dan kun je dus blijkbaar zó weinig dat ze niet eens zelf kon douchen. Voor de rest ziet het er vrij grappig uit, maar dat is natuurlijk helemaal niet grappig.”

Daphne die het verwijt krijgt dat ze lacht om leed: haar gezicht verraadt haar ongemak. “Nee, nee, nee, maar dat is ook verschrikkelijk. Nee, dat is…”

Luuk Ikink grappend: “Nee, dat is niet grappig, Daphne. Jij lacht hierom!”

Blijvend letsel

Ook Rob besluit dan om Daphne te plagen: “Nee, niet lachen, Daphne.”

Daphne: “Ik lach er ook niet om! Ik vind het verschrikkelijk!”

Rob: “Maar als het blijvend letsel is… Ze kan ook een civiele zaak beginnen. Ze zou eventueel ook nog achter het programma aan kunnen gaan, want die hebben wel een beetje de situatie gemaakt natuurlijk.”

Fragment

Het geweldsincident uit Echte Meisjes in de Jungle:

Kritische mening

Telegraaf-journaliste Kitty Herweijer heeft een kritische mening over dit realityprogramma:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Arm uit de kom bij Echte Meisjes in de Jungle. Zijn de tv-makers medeverantwoordelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen